Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
stfnl

[ZLECĘ] Konfiguracja+optymalizacja serwera Ubuntu/WWW/SQL

Polecane posty

Witam,

W okolicach stycznia będę potrzebował następującego zakresu usług:

-Podstawowa konfiguracja serwera EQ-4 (czyli aktualizacja+zabezpieczenie) - zaczynamy od czystego Ubuntu 12.10 (lub 12.04, jeśli taka będzie sugestia)

-Instalacja nginx lub lighttpd w najnowszych stabilnych wersjach (może być z paczki, może być kompilowane, w zależności od sugestii)

-Instalacja mySQL w najnowszej stabilnej wersji (j.w.)

-Instalacja eAccelerator/APC/coś podobnego

-Konfiguracja bind9

-Optymalizacja konfiguracji serwera WWW

-Optymalizacja konfiguracji mySQL (wszystkie tabele myISAM)

Na serwerze stoi jedna strona, gra internetowa. Liczba ludzi online - max.200 (w porywach 500, rzadko). Serwer jest zamulany ciężkimi zapytaniami SELECT/UPDATE, oraz ciągłym rebuildowaniem obrazów przy pomocy GD. Skrypty PHP nie są w 100% zoptymalizowane, ale z dobrą konfiguracją na EQ-4 te 500 osób powinno móc komfortowo korzystać ze strony, ale przy dużym obciążeniu robi się w chwili obecnej bardzo nieprzyjemnie.

Zgadzam się na oferty firm.

Niestety, jeśli chcesz mieć dobrze skonfigurowany i zoptymalizowany serwer, to możesz zapomnieć o tym z tym budżetem. W zasadzie jest to kwota za którą z reguły, przy dobrych wiatrach masz podstawową konfigurację maszyny. Jeśli zwiększysz budżet do 500-600zł, to chętnie podejmę się zlecenia.

Doświadczenie przy dużych, BARDZO obciążonych serwisach mam bogate - m.in: http://kotkowicz.pl/klienci.php

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Dzięki za nową wycenę - zależy mi na tym, żeby w końcu doprowadzić do optymalnej konfiguracji, która byłaby w miarę bezobsługowa i bezproblemowa, więc rozważę.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować