Skocz do zawartości
xSIX

Jaki zasilacz do tego zestawu tani

Polecane posty

Witam a więc mam problem ze swoim zasilaczem mam jakieś g*wo " Take Me 400 " i podczas włączenia strasznie buczy później jak sie system włączy to się ucisza a później znów za jakiś czas buczy ten wiatrak (czyściłem) i boje się że on mi pada bo zmienia się napięcie (albo to wina wiatraka nie mam pojęcia) i potrzebuję jakiś nowy "zasilacz" taki w miarę konkretny ale znów nie drogi.

Mój zestaw:

Procek: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2712 MHz

Płyta główna: ASrock N61P-S

Ram: 2 GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 (256 MB)

Dyski: SAMSUNG HD252HJ (232 GB, IDE), ST3160023A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

i jakaś tam nagrywarka DVD

Z góry dziękuję za propozycje :)

Edytowano przez xSIX (zobacz historię edycji)

MIałem to samo i identyczny zasilacz, pomogła wymiana wiatraka (cale 18 PLN wiatrak kosztował) ;)

@juvenito

Tak tak chcę wymienić zasilacz tylko źle to ujełem i wyszło, że potrzebuję wiatraka :( tak przecież bym nie podawał parametrów pc do wymiany wiatraka xd ( już zrobiłem edycje)

Edytowano przez xSIX (zobacz historię edycji)

Każdy tani zasilacz ma tani, ślizgowy wiatrak i prędzej czy później musi go trafić szlag, temperatura i kurz wykańczają to badziewie dość szybko. Kupując kolejny zasilacz może weź taki z z systemami HSB / FDB itp, to jest co prawda ślizg, ale żywotniejszy, dzięki smarowaniu nie przeciera się tak szybko. Takie systemy stosuje się np. w dyskach twardych. Ewentualnie wiatrak z łożyskiem kulkowym, na początku będzie pewnie dla Ciebie dziwnie brzmiał, ale jak przywykniesz to docenisz fakt, że się nie przetrze i nigdy nie będzie warczał.

Gość Kamikadze

Każdy tani zasilacz ma tani, ślizgowy wiatrak i prędzej czy później musi go trafić szlag, temperatura i kurz wykańczają to badziewie dość szybko. Kupując kolejny zasilacz może weź taki z z systemami HSB / FDB itp, to jest co prawda ślizg, ale żywotniejszy, dzięki smarowaniu nie przeciera się tak szybko. Takie systemy stosuje się np. w dyskach twardych. Ewentualnie wiatrak z łożyskiem kulkowym, na początku będzie pewnie dla Ciebie dziwnie brzmiał, ale jak przywykniesz to docenisz fakt, że się nie przetrze i nigdy nie będzie warczał.

Ale powiem szczerze że stare wentylatory (te naprawde stare) to były lepiej robione od obecnych. Od kilku lat używam PC przez 24/7 - nigdy nie jest wyłączany praktycznie i nic się nie dzieje ;)

To samo z dwoma innymi. Jak jednemu z użytkowników WHT powiedziałem jaki mam zasilacz to się ździwił że tak długo działa i nie wybuchł ;)

Jakiś czas temu kupiłem lapka i jakoś w okolicach końca gwarancji wiatraczek zaczął buczeć u tak jak by trzeć. Oczywiście musiałem sprowadzać z HongKongu głupi wiatraczek bo tamtego nie dało się uratować... Nawet na alledrogo nie było a jak już trafiłem na "powypadkowego lapka" to taniej wychodziło sprowadzenie nowego niż od gościa brać sam wentylek ;)

Szukaj jakiegoś fortrona lub enermaxa w miarę tanio i dobrze. Za 100 z groszami dostaniesz nowego fortrona 400W który Ci w zupełności starczy na dodatkową rozbudowę w przyszłości - np. lepsza karta graficzna (zasilacz ten pociągnie Radka 5770)

No i będzie to prawdziwe 400W a nie jak na większości chińskich badziewi gdzie przy naklejaniu pomylili się o jedno zero hehe ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się