Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
krk

Głośniki 5.1

Polecane posty

Identyczne pytanie zadawałem tu na forum i właśnie te kupiłem geniusy i jestem jak najbardziej zadowolony

miałem okazję słuchać muzyki w "kriejtiwów" za 300zł i z podobnych geniusów.

muzyka z creative'ów wgl mi nie pasuje. mają dziwne brzmienie. od razu po uruchomieniu ich komuś może się spodobać "łupiący" bas. przy niskiej głośności jest ok - ale po zwiększeniu głośności subwoofer już nie daje rady. Nie powiem dokładnie co jest nie tak w dźwięku z tych głośników bo nie umiem tego określić. dźwięk jest taki... płytki? plastikowy?

Miałem też okazję słuchać muzyki na geniusach bodajże 5005. napędzały one na prawdę duży salon (na oko to z 6m szerokości i 4 długości) i mimo wielkiej przestrzeni grały dobrze. bas tak "nie tłukł" przy niskiej głośności (a tak powinno być, a nie w tanim sprzęcie zagłusza wszystko a ludzie się cieszą "pacz jak daje") ale bardzo dobrze radzą sobie przy wyższej głośności. do tego dźwięk z tych większych, drewnianych satelitek jest duużo lepszy od tych z małych plastikowych z 3cm średnicy głośniczkiem. wszystko jest wyraźne i czyste.

Moim zdaniem porównanie takich creativów do geniusów to jak porównanie malucha i mercedesa

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować