ArtTorn 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 Witam, posiadam domenę w OVH i przy zmianie dns'ów wyświetla się taki oto komunikat: "Strefa SOA dla domeny autolike.pl nie jest dostępna na serwerze dns: ns3.biznes-host.pl" Co mam teraz zrobić ? Przez to nie mogę zmienić dns'ów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 Powinno działać, dig autolike.pl @ns3.biznes-host.pl zwraca dobry wynik. Może za szybko chciałeś zmienić to zanim serwer DNS biznes-host przeładował strefy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 Czy w panelu zarządzania swoim kontem dodałeś swoja domenę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArtTorn 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 Już działa. Zmieniłem a potem padł mi na chwilę hosting... @UP hmm... tak Myślę, że temat do zamknięcia. Dziękuje za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 @freecat.pl A w ogóle przeczytałeś to co napisałem przed Twoim postem lub coś sam sprawdziłeś? PS. Autorowi zmiana się udała bo w whois już są NS-y biznes host. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 @regdos - jeżeli się NAJPIERW nie doda domeny w panelu administracyjnym hostingu to będzie taki błąd wywalało. Miałem tak samo i nie wiedziałem co jest, dodałem wpierw domenę do DA, zmieniłem NS i poszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2012 Paweł, jeśli regdos sprawdzał czy domena odpowiada dla naszego dns-a i odpowiadała to musiała być dodana w DA. Jakby autor nie dodał domeny w directadmin to by ona nie odpowiadała dla ns3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2012 @Pawel_15: Pierwszą rzeczą jaką chciałem napisać to zapytać o dodanie domeny w panelu ale zamiast o to pytać i generować posta wolałem poświecić 15 sekund i sprawdzić jaki jest stan faktyczny co pozwoliło dokładniej określić źródło problemu a dokładnie wyeliminować pytanie "czy dodałeś domenę w panelu" i odpowiedzieć, że wszystko jest w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach