Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 (edytowany) System Debian Squeeze (Stable) Tak zaczynam mkdir ts3 cd ts3 wget http://ftp.4players....0-beta18.tar.gz tar -zxvf teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz cd teamspeak3-server_linux-x86 chmod +x ts3server_startscript.sh ./ts3server_startscript.sh start i tu zaczyna się błąd i nie moge postawić while loading shared libraries: libstdc++.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory Właśnie Taki I jeszcze mam problem z licencją bo gdy rejestruje się na ttp://sales.tritoncia.com/ts3_maint.html Wogóle żaden email nie wchodzi gmail.com , wp.pl , o2.pl Edytowano Lipiec 3, 2012 przez Igor Stokowski (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 1. Ściągnij nową wersję Team Spek'a 3. http://teamspeak.gameserver.gamed.de/ts3/releases/3.0.6.1/teamspeak3-server_linux-x86-3.0.6.1.tar.gz i http://www.teamspeak.com/?page=downloads obstawiam że system to 64bit tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 No w sumie tylko mi tylko te informacje a ja nowy w tym to ciężko mi coś powiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość StableHost.pl Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 apt-get install ia32-libs i wtedy może pójdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 No w sumie tylko mi tylko te informacje a ja nowy w tym to ciężko mi coś powiedzieć wpisz uname -a i pokaż co Ci wypluło. Bądź ściągnij serwer pod 64bit i odpal. http://teamspeak.gameserver.gamed.de/ts3/releases/3.0.6.1/teamspeak3-server_linux-amd64-3.0.6.1.tar.gz (wersja 64bit) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 (edytowany) adm64 Dobra teraz chwilke prubuje Edytowano Lipiec 3, 2012 przez ZooMpl ort (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 adm64 To ściągnij wersje 64bit http://teamspeak.gameserver.gamed.de/ts3/releases/3.0.6.1/teamspeak3-server_linux-amd64-3.0.6.1.tar.gz i zadziała. Bo Ty chciałeś odpalić serwer pod 32bit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 (edytowany) ArabSmall wielkie dzięki Jakoś odwdzięczyć się mogę . A jeszcze może wiesz co i jak z Licencją bo na żaden email z tych darmowych nie akceptuje Edytowano Lipiec 3, 2012 przez Igor Stokowski (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 ArabSmall tylko że wersja x32 działa na systemi 64-bit, sprawdzałem w e24cloud i nie było problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Ważne że działa A ogólnie co dalej mam robić jak już mam passy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 (edytowany) ArabSmall tylko że wersja x32 działa na systemi 64-bit, sprawdzałem w e24cloud i nie było problemu Sprawdzałem na kilku czystych systemach 64bit i zawsze wypluwało o niezgodności Przed chwilą zreinstalowałem serwer i to samo dopiero po instalacji pakietu odpaliło. ArabSmall wielkie dzięki Jakoś odwdzięczyć się mogę . A jeszcze może wiesz co i jak z Licencją bo na żaden email z tych darmowych nie akceptuje Nie możesz się zarejestrować w ogóle? Mi działało na o2, gmail, wp, gg. Ważne że działa A ogólnie co dalej mam robić jak już mam passy wejść na serwer i wyskoczy Ci okienko o podanie tokena wpisz go. Zostaniesz wtedy administratorem i sobie pozmieniaj nazwę serwera, dodaj kanały etc. Edytowano Lipiec 3, 2012 przez ArabSmall (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 (edytowany) Bo prubuje teraz telnet ipmaszynki i port 10011 Bo właśnie nie mogę się połączyć na ts3 Edytowano Lipiec 3, 2012 przez ZooMpl Chłopie zlituj sie jak Ty piszesz.. nie widzisz czerwonych podkreśleń? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Bo prubuje teraz telnet ipmaszynki i port 10011 Bo właśnie nie mogę się połączyć na ts3 Po co chcesz się logować poprzez telnet? To serwer działa czy nie? Jeśli go odpaliłeś i serwer nie zwrócił błędów to powinien działać. A jak chcesz zarządzać serwerem to polecam panel http://addons.teamspeak.com/directory/tools/web-based/Teamspeak-3-Webinterface-by-Psychokiller.html prosty w instalacji i konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 jeżeli uda ci się połączyć z serwerem przez klienta to wszystko możesz sobie ładnie wyklikać po wprowadzeniu tokena Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Serwer działa ogólnie tyle że mam problem z wejściem na serwer . Ale to znowu mi ts3 coś wyczarował że portu wpisać nie moge Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Serwer działa ogólnie tyle że mam problem z wejściem na serwer . Ale to znowu mi ts3 coś wyczarował że portu wpisać nie moge Włącz TeamSpeak 3 i wpisz jedynie IP serwera ponieważ port jest standardowy 9987 i nie trzeba go wprowadzać, aby połączyć się z serwerem. Po wejściu na serwer pojawi się okienko gdzie masz wpisać token. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Server seems to have died !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Podaj adres IP sprawdzę czy ja mogę się z nim połączyć. Oraz wpisz (na VPS) ./ts3server_startscript.sh status jeśli działa powinieneś ujrzeć Server is running jeśli nie No server running (ts3server.pid is missing) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Server Seems to have died po statusie IP to 79.133.204.205 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Server Seems to have died po statusie IP to 79.133.204.205 Uruchom go; ./ts3server_startscript.sh start w razie problemów (możliwe że się zaciął) ts3server_startscript.sh stop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 No zrobiłem tak i nadal się połączyć nie moge w statusie Server seems to have died nadal Jak drugi raz wpisuje start wyskakuje tsa@mine1:~/ts31/teamspeak3-server_linux-amd64$ ./ts3server_startscript.sh start ts3server.pid found, but no server running. Possibly your previously started server crashed Please view the logfile for details. Starting the TeamSpeak 3 server TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Jakieś błędy są w plikach .log w katalogu logs? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Prawdopodobnie masz plik ts3server.pid usuń go i uruchom serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 No a jaka komenda na usunięcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 rm ts3server.pid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach