Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
lobker

Co bedzie lepsze VPS czy Dedyk

Polecane posty

Brazosy są dużo wydajniejsze od Atomów, a nie wspominam o tym Athlonie. Minecraft korzysta z javy, wiec podaj mi test w javie, w którym Atom jest lepszy od tego Athlona.

Bierz dedyka. Jak byś miał chociaż połowę tego co tam na stronie jest napisane w tym VPS. Overselling jest na poziomie dziennym u każdego. Chcesz VPS bierz wirtualizacje XEN.

Panowie złe porównanie.

Brazos jako sam procek raczej nie da się porównać gdyż wszystkie testy ukazują w szczególności te pod aplikacjami graficznymi, grami itp... Mam takowy w domu E350 podłączony pod TV ale nie miałem sposobności sprawdzić i porównać wydajność do D525 czy wyższego Atoma w rzeczywistości.

AMD ma tylko nieporównywalnie lepszy akcelerator graficzny a sam procesor raczej w wydajności do D2700 jako tako nie podchodzi. Może się mylę ale jestem pewien że Intel jest zawsze + 20% do przodu z technologią.

Poza tym wszytko w płytach mini ITX jest brane pod uwagę jako wydajność w giercowaniu, graficznych zabawach jako że tu gra również rolę wydajność do minimalnego zużycia WATT itp... ale głównie na zasadzie procek + grafa = wydajność.

Ale też nie można nazwać atoma czy jego odpowiednika od AMD sprzętem do grania. W netbookach zwykle są wmontowane takie układy ze zintegrowaną kartą graficzną.

Ja mam Atoma 330 w Domu 2x2.0Ghz +(HT) z ION, i jak wsadziłem do niego kartę graficzną HD6850 to wydajność ani trochę niewzrosła w porównaniu do ION więc jak widać Atom w ogóle się nie nadaje do gier, a jak z serwerami jest to sam nie wiem ale taki Atom 4x 2,13GHz powinien swoje zrobić w serwer'ku

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować