Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2012 Witam jak zwiększyć czas otwierania strony , chodzi mi o to ,że strona długo sie otwiera ,pisana w php i html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2012 "Zwiększyć czas otwierania"? Co w ogóle masz na myśli? Jeśli strona za długo się otwiera, to czas pomyśleć albo nad jej optymalizacją albo nad zmianą hostingodawcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2012 Właśnie za długo się otwiera ale to niekiedy tak jak by wtedy co cron się włącza , nie wiem czy to od tego zależy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2012 Podaj więcej danych na temat strony, adres, zajętość bazy, serwer na którym to stoi, ilość odwiedzin itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2012 http://www.webhostingtalk.pl/topic/34869-kokslandiapl/page__pid__292586#entry292586 Host: chmurka.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 http://www.webhostin...586#entry292586 Host: chmurka.pl Masz racje strona to kokslandia.pl serwer chmurka.pl ten 3gb Nie wiem co jest przyczyną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hd-it 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 Kontaktowałeś się z providerem? Wygląda jakby serwer wolno odpowiadał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2012 Napisałem do nich e-mial nie dawno bo live chat nie czynny jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 www.mSurf.eu stoi na chmurka.pl i szybkość wczytywania jest bardzo szybka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Zewnętrzne obrazki, skrypty JS, nieoptymalnie napisany kod. To są najczęstsze powody (no chyba że to serwer zwalnia, więc trzeba pisać do usługodawcy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 jaki kod trzeba dodać w index żeby zoptymalizować skrypt w php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 jaki kod trzeba dodać w index żeby zoptymalizować skrypt w php Chyba osiągnąłeś etap zatrudnienia programisty, który zajmie się Twoją stroną. Bo widać, że sam tego nie ogarniesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Wolał bym jak by ktoś opisał co i jak mam zrobić za darmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Ciekawe jest to że strona raz wczytuję się szybko raz trzeba czekać prawie 30 sekund. Albo wina hostingu, albo twój skrypt od czasu do czasu generuję dużo zapytań do bazy. Zobacz jak masz ustawionego crona i w których godzinach masz najwięcej odwiedziń. Jeżeli się pokrywają z długim czasem ładowania to skontaktuj się z programistą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Andrzej jeśli byś potrafił to zrobić samodzielnie, to byś nie pytał o tak trywialne rzeczy. "Trudno" się mówi, trzeba przeboleć, zapłacić i niech ktoś to zrobi porządnie. A jak nie, to ...no, powodzenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 (edytowany) jaki kod trzeba dodać w index żeby zoptymalizować skrypt w php Żartujesz chyba To nie jest kwestia dopisania linijki gdzieś, tylko przetrzepanie całego kodu i jego optymalizacja - nie znając się tego nie zrobisz, proste. Tym bardziej nie dostaniesz instrukcji, nikt wróżką nie jest co tam w kodzie masz. U mnie Twoja strona np. się wcale nie wczytała //edit Jednak się udało wczytać - zajęło to tylko 15 sekund. Edytowano Styczeń 21, 2012 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 (edytowany) Panowie, ale przyznajcie - taki kod, który sam optymalizuje pozostały kod php w witrynie to by było coś :] Edytowano Styczeń 21, 2012 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Wydać kilka stówek to sporo kasy , a nie ma czego takie co chociaż trochę przyspieszy ładowanie strony , jak wyłączę crony to normalnie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Skoro po wyłączeniu zadań cron działa prawidłowo, to nic nie poradzisz, serwer jest przeciążany przez te zadania - musisz się zastanowić na ich optymalizacją. Swoją drogą dziwne, że usługodawca nie zwrócił jeszcze na to uwagi (jak rozumiem jest to shared?). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Skoro po wyłączeniu zadań cron działa prawidłowo, to nic nie poradzisz, serwer jest przeciążany przez te zadania - musisz się zastanowić na ich optymalizacją. Swoją drogą dziwne, że usługodawca nie zwrócił jeszcze na to uwagi (jak rozumiem jest to shared?). Właśnie zwrócił kazał naprawić błędy inaczej zawiesi mi serwer , są 4 crony i nie wiem co jest w nich nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 (edytowany) W samych zadaniach cron raczej nic nie jest nie tak, zależy co w nich wywołujesz. Jakieś skrypty zapewne, tylko pytanie brzmi: jakie? Edytowano Styczeń 21, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Usługodawca napisał ,żeby coś zmienić w cron bo zabiera 98% procesora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 Con sam w sobie to tylko linijka tekstu w postaci np. "20 4 * * * /home/backup/backup_mysql.sh". Samo w sobie nieszkodliwe. Ale jak się przyjrzeć skryptowi, który jest przez tą linijkę wywoływany, to już może być mnij ciekawie, w podanym przykładzie wygląda to tak: #!/bin/bash mysqldump -uuser -phaselko --all-databases > /home/backup/all_databases.sql DATE=`date '+%d%m%y'` tar -czf /home/backup/all_databases_$DATE.tar.gz /home/backup/all_databases.sql mv /home/backup/all_databases_$DATE.tar.gz /var/www/mysql_backup rm -rf /home/backup/all_databases.sql exit; I tu może być problem, bo skrypt robi zrzut wszystkich baz MySQL, pakuje je TARem, przenosi do innego katalogu i usuwa zrzut baz. Czyli trochę roboty ma - w tym czasie ostro pracują dysk i procek (szczególnie ten pierwszy). Dla mnie to nie problem - skrypt wykonywany jest na moim własnym serwerze, ale na hostingu współdzielonym nie kochano by mnie za takie zabawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Braszka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 no to ja nie wiem co mam zrobić , to mi napisał technik z chmurka.pl Proszę sobie zoptymalizować swoje zapytania cron bo generują one obciążenie procesora na poziomie 98% co już jest grubą przesadą i jeśli sytuacja będzie się powtarzała będziemy zmuszeni zablokować Pana konto do czasu usunięcia usterki. do swojego skryptu potrzebuje 5 cronów i patrze po tych to sam nie wiem co im może być nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2012 (edytowany) Jak nie wiesz, to zatrudnij kogoś, kto ma pojęcie o tym, bo najwyraźniej Ty się nie znasz. Edytowano Styczeń 21, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach