marco_polo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Ave! Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Jakie zasoby musiałbym mieć, by móc uczyć się webmasteringu (w pełnym tego słowa znaczeniu)? Niech to będą powiedzmy 4 witryny na raz, ale odwiedzane tylko podczas testów. Wiem, jest Krasnal, Wamp, XAMMP, tyle że mam tak słaby komputer że nauka PHP to masakra. Ile taki serwer kosztowałby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WKG 34 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 50-150 zł serwer VPS do nauki w sam raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 budgetvps.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marco_polo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 No dobrze, dziękuję za pierwsze odpowiedzi. Ale i tak mam kilka pytań. Co byłoby lepsze, OpenVZ czy Xen? Jakie zasoby są mniej więcej zalecane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 (edytowany) http://vihost.pl/serwery-vps.php Bardziej opłacalnych VPSów nigdzie nie znajdziesz Do nauki lepszy będzie OpenVZ, bo Xen to bardziej pod serwery gier jest. Edytowano Styczeń 4, 2012 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qckq 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Openvz a xen różnią się jakością. Xen ma "bardziej gwarantowane zasoby niż te które otrzymujesz w openvz". Mogę Ci polecić VPS z NetDC, pakiet najmniejszy na pewno Ci będzie dobrze służyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Openvz a xen różnią się jakością. Xen ma "bardziej gwarantowane zasoby niż te które otrzymujesz w openvz". Mogę Ci polecić VPS z NetDC, pakiet najmniejszy na pewno Ci będzie dobrze służyć. Jeżeli to jedyna różnica jaką znalazłeś to powodzenia Na XEN możesz mieć własny kernel i dostęp do SWAP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 jeżeli chcesz się nauczyć w pełni administracji serwerem linuxowym to najlepszy będzie XEN-hvm, a do postawienia serwera www i konfiguracji podstawowych usług w pełni wystarczy ovz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 (edytowany) Xen mu do tego wystarczy, o ile jest, na pvgrub może także samemu kompilować kernel. Na openvz od pewnego czasu także istnieje możliwość stworzenia swapu. Edytowano Styczeń 4, 2012 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Ale po co ma przeplacać za xen-a?? Zanim pozna dogłębnie linuxa i jego możliwości to spokojnie mu OpenVZ wystarczy - w sumie taki vps do nauki to koszt ~15- 30 zł w zależności od firmy i wymagań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Dokładnie tak jak Marek napisał, najtańszy do nauki nawet gdzieś w USA za kilka dolców. Xen z reguły jest droższy a i tak autor postu nie wykorzysta tego możliwości do nauki. Wydaje mi się, że warto zacząć od OpenVZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 @Irek, może i z USA ale lepiej przez polskich pośredników, bo w razie problemów czy pytań jak sie nie umie angielskiego to jest problem z komunikacją, tym bardziej jeśli chodzi o sprawy techniczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 Ale za to brak supportu motywuje do samodzielnego naprawienia problemu, a nie posiłkowanie się innymi Od siebie proponuję alvotech.de , wystarczy najniższy plan za 4 euro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2012 netdc.pl luknij 14 zł za miesiąc. Może jak kupisz na dłużej i zapłacisz z góry będzie rabat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2012 Moim zdaniem na poczatek najlepiej kupic najtanszy. Bo po co jakies wieksze parametry, skoro na vps raczej nie beda uruchamiane "wieksze" aplikacje? Zgadzam sie z postem Marek607. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2012 Jak do zabawy to polecam https://www.vmlit.com/vps.html, taniej nie znajdziesz a przyjemnie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 Jak coś taniego polecam też to: http://www.edis.at/virtuelle-root-server_82.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2012 Skoro nie znasz się w ogóle na vpsach to proponuje stabilne vpsy OPENVZ z dobrym supportem - jak najtańsze (zawsze możesz później zwiększyć parametry). budgetvps.pl vihost.pl vipower.pl biznes-host.pl ewentualnie inne.... (z tych 2 pogrubionych będziesz najbardziej zadowolony : ) ) Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2012 no i do tego netdc.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul Vojtek 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2012 Ja ostatnio zainstalowałem sobie vmware + ubuntu server / moim zdaniem też można się pobawić jak vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2012 Czy przypadkiem koledze nie chodziło o serwer z Windowsem na pokładzie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul Vojtek 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2012 Czy przypadkiem koledze nie chodziło o serwer z Windowsem na pokładzie ? Moim zdaniem napisał to tak, że wie o istnieniu programów pod Windows, ale ma słaby sprzęt. Nie wspomniał nigdzie, że chce serwer z Windowsem :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2012 mi się zdaje że najlepiej to będzie odłożyć ciut gotowki i kupić z biznes-host.pl na 3 miesiące - wychodzi po niecałe 20zł miesięcznie, a i mocy dosyć dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winglet 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2012 A co myślicie o V15G z oferty Castpol? http://castpol.pl/oferta/serweryvpsopenvz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2012 (edytowany) mi się zdaje że najlepiej to będzie odłożyć ciut gotowki i kupić z biznes-host.pl na 3 miesiące - wychodzi po niecałe 20zł miesięcznie, a i mocy dosyć dużo i co on zrobi z tą 'mocą'? Pewnie nawet w połowie jej nie wykorzysta. Myślenie typowego nooba/sknery/geeka - daj więcej więc trzeba brać! Ja rozumiem że promujecie firmy, ale bez jaj... Edytowano Styczeń 22, 2012 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach