Skocz do zawartości
Dexieco

Jaką sieć wybrać ?

Polecane posty

Witajcie, mam się z zamiarem przenieść się do innej sieci.. Obecnie Simplus od 5 lat, drożyzna jak cholera za sms-a 15 groszy i naliczanie minutowe, i za cholerę nie da się zmienić.. Jaką sieć polecanie prepaid, zastanawiam się miedzy T-mobile a Orange . Jakieś ZA i PRZECIW ?

Gość Kamikadze

Jeżeli Twoi znajomi/rodzina ma głównie orange to weź pop-a i pakiety... SMS za 1grosz :)

Gość

Jeśli chodzi o mnie to po przeprawach z wszystkimi operatorami na rynku przeniosłem się do Play i niczego więcej mi do szczęścia nie trzeba.

Połączenia do play bez limitu za darmo. W przypadku oferty na kartę masz jeszcze dużo smsów do wykorzystania ;)

Edytowano przez theqkash (zobacz historię edycji)

Gość

Też muszę ewakuować się z Simplusa... drogo, niskie limity dni na wykorzystanie konta... denne reklamy...

Miałem przejść do T, ale słyszałem średnie o nich średnie opinie. Play dostaje po tyłku od 'wielkiej trójcy', i w końcu nie wiadomo do kogo się przenieść... patowe dno, jak to w Polsce...

@Sponsi

Dokładnie, Karta i coś gdzie mógłbym mieć w miarę korzystny pakiet do internetu, co do rodziny to Matka z Ojcem Plus, siostra z rodziną T-.M . A kuzyni Orange.. .

Dosłownie nie ma co wybrać.. może się do TUbiedronka przeniosę xD

PLAY !! W tym roku Orange wchłonie PLAY'a zapewne i wtedy będzie eldorado :)

Dodatkowo na karte masz ciekawe promocje pakietowe , itp.

Sam mam na firmę abonament VIP250 zł i i nielimitowane rozmowy z każdym numerem w poslce.

Byłem w Plusie (simplus) uciekłem do orange (jeszcze za czasów pod nazwą idea w popie, potem mix, a następnie abonament) w końcu po wielu wielu latach uciekania od jednego do drugiego i płacenia sporych rachunków przeniosłem wszystkie telefony do Play-a i suma rachunków płaconych w miesiącu spadła o ponad 50%. Jak widać Play zagościł w Polsce i pokazał Polakom jak można korzystać z telefonu i pomniejszać koszty usług telefonicznych smile.png

Edytowano przez maniks (zobacz historię edycji)

Ja mam od kilku dobrych lat abonament w Plusie i nie narzekam. Większość moich znajomych ma w tej sieci rodzinka podobnie takżę to jest najbardziej korzystne dla mnie.

Co do Simplusa to też miałem kiedyś no i nie było wcale drogo. Smsy w pakiecie po 1gr, nielimitowane rozmowy i sms za 10 pln na miesiąc z wybranym numerem.

Gość patrys
Sieć bierzemy tam gdzie najwięcej dzwonimy ; )

To po pierwsze, po drugie taką która nie będzie miała białych plam na terenie w którym z niej najczęściej korzystamy.

Sam Play swoją infrastrukturą odstępuje od "trójcy"...

Gość

Jeśli chodzi o współpracę Play<->Orange to jedyne co wiem to to, że zaczęli mieć roaming wzajemny ;-)

Play się na pewno nie sprzeda nikomu, a zwłaszcza Orange, jako że miał być alternatywą i będzie alternatywą.

Zresztą... dzięki takim tworom jak Play cała reszta ludzi może mieć telefony w lepszych cenach i abonamenty na lepszych warunkach. Tak samo było z Heyah i słynnymi smsami po groszu ;)

Edytowano przez theqkash (zobacz historię edycji)

A ja od kilku ładnych lat jestem klientem Plusa i jestem zadowolony. Zasięg jest wszędzie gdzie potrzebuje.

Mialem Plusa, bylo spoko, potem mialem Ere, bo tylko tam byl iPhone i z zasiegiem lipa. Teraz jestem w Play i mam zasieg jak w Plusie, a place polowe rachunkow. Za 45zl brutto mam 270 minut do wszystkich, Play i stacjonarne za free i 2.8GB netu. Zyc nie umierac. ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się