ryzio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Poszukuję serwera oczywiście na POCZĄTEK jednego który pozwoli mi odpalić aplikację i wystarczy na początek (działania serwisu). Jestem otwarty na propozycje, sposoby rozwiązania takiego czegoś oraz na wasze doświadczenie w tej dziedzinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 (edytowany) Dobrze małe sprostowanie dla tych co nie zrozumieli mojego wylewnego wpisu Chodzi mi o propozycję gdzie najlepiej i zakupić serwer. Cena do jakości gra dużą rolę. Głównie chodzi mi o wasze opinie. Edytowano Grudzień 16, 2011 przez ryzio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Podaj lokalizacje i budżet. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 Skoro coś jak dropbox to polska lokalizacja raczej nie wchodzi w grę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 OVH? Kimsufi np. Ewentualnie Hetzner EQ-4 i dokupowanie transferu i dysku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 Ja bym proponował coś z tych dwóch: http://www.kimsufi.pl/dobra_cena/index.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mikołaj FC.pl 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 Zobacz na http://fc.pl/serwery-dedykowane/ możesz u nas kupić serwer wraz z pełną administracją. Serwery w Hetzner. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Szukałem raczej serwerów w Polsce, ale dlaczego odradzacie i polecacie zagraniczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wawa_marek 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Szukałem raczej serwerów w Polsce, ale dlaczego odradzacie i polecacie zagraniczne. Polecam swój serwer umieszczony w Warszawie. Mogę wynająć dowolne zasoby za rozsądną cenę. Co to ma być dokładnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 ryzio, w skrócie: 2 razy drożej za 2 razy mniej zasobów : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Hmm... więc jakie serwisy zagraniczne polecacie, bo większość tanich ma limity transferu na poziomie 5-15 TB co jest nie za dużo w skali miesiąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Hmm... więc jakie serwisy zagraniczne polecacie, bo większość tanich ma limity transferu na poziomie 5-15 TB co jest nie za dużo w skali miesiąca. Sproboj dorwać np. OVH ze starej oferty. Transfer w OVH tez jest strasznie tani, 4netto za TB to nie tak dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wawa_marek 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Why don't you even try to check my offer. Even if my server is located in Poland I can give you competitive offer to that foreign companies that were mentioned above. Give me a chance. Maybe it would be a great business deal? I just need some more info about your requirements. I'm convinced I can fulfill all of them regarding that particular server. rgds GPShosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Niby tak, ale liczę na początek 1000 darmowych kont po 5 gb na start. Powiedzmy, że użytkownik będzie wykorzystywał 2,5 gb miejsca i 10 gb transferu miesięcznie więc 1000 x 10 gb = 10 TB i koniec a dokupowanie transferu w takiej ilości to chyba bez sensu. Może jakieś rozwiązanie unmetered? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Witam, Bierz pod uwage to, ze na poczatku nie potrzeba niewiadomo czego. Najwazniejsze aby system byl stworzony tak aby mozna bylo dodawac nowe serwery. Jezeli to ma dzialac podobnie do dropboxa to nie powinno zrzerac duzo transferu i storage jest chyba wazniejszy. Najtaniej faktycznie bedzie w OVH a cena 4PLN za tb jest bardzo atrakcyjna. Inna opcja moze byc Leaseweb, Swiftway, Hetzner, Velia i pewnie duzo innych. Pozdrawiam, Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2011 Jeśli Ci się strasznie nie spieszy, to możesz jak wspomnieli powyżej poszukać starego serwera OVH bez limitu transferu, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2011 ryzio i no pliz, ale planując otwarcie takiego serwisu raczej robisz porządny przegląd co, jak, gdzie, kto, ile... a dwa, że szykujesz worek pieniędzy : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2011 Jeśli jesteś zainteresowany serwerem z gamy OVH bez limitu transferu to zapraszam. Każdy serwer możemy zamówić. Fv również możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach