Drako66 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Witam Mam pytanie dlaczego moja strona wczytuje sie dopiero po 7 lub 10 sekundach. Co ją chamuje. Proszę o wasze rady. www.netpiko.com Czy zmienić firme hostingową???. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 U mnie szybko. Jaki masz czas odpowiedzi na zapytanie do serwera dns, z którego korzystasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Po pierwsze, cham to człowiek niewychowany, hamulec hamuje. Po drugie strona rzeczywiście ładuje się dopiero po kilku sekundach, ale tylko za pierwszym podejściem, później czas otwierania jest normalny. Wygląda to na jakiegoś laga na DNSach. Próbowałeś kontaktować się z Hekko w tej sprawie? Możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić, czy to NSy Hekko są winne podpinając domenę pod zewnętrzne NSy (np. cloudflare.com) i przekierowanie wpisu A na IP serwera, na którym jest twoja strona (91.203.135.239). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 U mnie w ogóle nie wchodzi : ( Hosting w Hekko... na pewno masz wszystko dobrze pokonfigurowane? Pisałeś na BOK Hekko? Nie wierzę, aby lipa była... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako66 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Napisze do nich w tej sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Serwer zlokalizowany w NEPHAX czyli tuż za rogiem a strona strasznie wolno się wczytuje. UPC Chello. Na pewno masz wszystko dobrze skonfigurowane ? Nie, jest coś na rzeczy bo wybrane 5 losowych stron które są umieszczone w Hekko mają problemy z załadowaniem się... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 (edytowany) Przy pierwszym wejściu na stronę opóźnienie jest około 6 sekund. Przy drugim już tylko 2-3. Jednak przy ponownym wejściu na stronę po dłuższej przerwie ładowanie ponownie wydłuża się. Edytowano Grudzień 13, 2011 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Internet UPC Chello i bardzo szybko się wczytuje , gorzej szło z Play Online Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 U mnie już wchodzi, ale niezbyt rewelacyjnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lotos15 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 U mnie za pierwszym razem 1.86s, Internet Netia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 pierwszy raz 4,5 sekundy, teraz 2 do 2,5 , więc tragedii nie ma. w Sumie widze że 100 obrazków, może tutaj coś zwalnia?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2011 Najwidoczniej obrazki które są później wrzucane w cache... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako66 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 Witam Ponownie . W odpowiedzi od hekko napisali że ,,Wczoraj w godzinach 19:30 do 20:30 szkodził jeden z użytkowników, problem nie powinien się powtarzać.". Jak wam teraz się otwiera strona ???. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 Sprawnie i szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 Szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 Nieźle, ale nie ultra rewelacyjnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 Tera je OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 (edytowany) wynik z firebuga w FF to 3.86 s przy pierwszym załadowaniu Twojej strony - z cache przeglądarki ładuje się w ciągu 764 ms łącze Multimedia 6 Mbps Edytowano Grudzień 14, 2011 przez maniektme (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2011 U mnie jeszcze gorzej niż wczoraj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako66 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2011 A więc przeniosłem stronę joi.pl i strona naprawdę działa świetnie. A firmie hekko niestety dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach