Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
outmc

wypłata z konta walutowego

Polecane posty

witam

Mam konto walutowe w BZWBK prowadzone w EURO.

Chciałbym się dowiedzieć jak w polsce moge wypłacić środki z konta ?

Szukałem w google i nic szczególnego nie znalazłem...

Przykładowo Kartą w oddziale BZWBK za jedyne półtora euro.

Ewentualnie w oddziale partnerskim za 0,25 euro.

Mogę iść do oddziału BZWBK i wypłacić środki z konta w euro ?

A czemu nie? A jeśli oddział nie posiada w danej chwili odpowiedniej ilości EURO to zgłaszasz zapotrzebowanie wypłaty i przychodzisz na drugi dzień.

Zawsze możesz po przewalutowaniu wypłacić w złotówkach.

Tutaj masz wszystko:

http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/walutowe/euro-eur/oplaty-i-prowizje/konto-walutowe-w-euro-eur-oplaty-i-prowizje.html

rozumiem ale właśnie nie chce przewalutowania :) wole wybrać w euro środki z konta i iść do kantora, różnica to nawet 200zł przy kwocie 1000 euro.

Nie zrozumiałeś mnie, możesz wypłacić w oddziale zarówno w EURO jak i w złotówkach.

zrozumiałem ale tak jak mówię wolę w euro wypłacić :)

dziękuję za pomoc

A czemu nie? A jeśli oddział nie posiada w danej chwili odpowiedniej ilości EURO to zgłaszasz zapotrzebowanie wypłaty i przychodzisz na drugi dzień.

Zawsze możesz po przewalutowaniu wypłacić w złotówkach.

Tutaj masz wszystko:

http://indywidualni....i-prowizje.html

Dokładnie i ja tak zrobiłem. Odwiedziłem mały oddział poprosiłem o wypłatę w euro. Pan kasjer powiedział yyy my tyle teraz nie mamy. Zgłosiłem prośbę o wypłatę w euro i kazali przyjść na drugi dzień popołudniu. Dzień później wpadłem i wypłacili bez problemu. Nie musiałem się martwić, że skroją mnie za swój przelicznik walut i mogłem iść do kantoru tam z gościem się dogadałem co do ceny za wymianę :)

https://www.walutomat.pl/ - a może skorzystaj z takiej platformy, zyskasz pare złotych i nie będziesz musiał latać po bankach/kantorach, a z tego co widzęprzelewy z BZWBK realizują błyskawicznie.

Nie korzystałem, ale chyba zacznę korzystać, bo w moim przypadku ING potrafi ładnie skroić przy przelewie z PLN -> Euro, do tego ich system bankowości internetowej mnie irytuje (prędkość przeprowadzania transakcji, takżę wewnętrznych). I chyba właśnie założę sobie konto walutowe w euro i złotowe w BZWBK na firmę (przynajmniej u nich wszystko odbywa się w czasie rzeczywistym bo mam u nich rachunek osobisty) i zacznękorzystać z jakiejś platformy wymiany walut :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować