Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Wampir

[dedykowane/VPS] Serwer pod sklep internetowy.

Polecane posty

Witam serdecznie,

Mam za zadanie znaleźć najbardziej optymalne rozwiązanie pod sklep internetowy

z ilością produktów ponad 1000 sztuk. Sklep planuje ruszyć z kampanią reklamową

i liczymy na spory ruch. Zależy nam na tym aby sklep przy sporym obciążeniu

chodził szybko i bezawaryjnie.

Na początek wybrałem shoper.pl i zastanawiam się czy to jest dobry wybór ?

Może macie jakąś lepszą propozycję od shopera ?

Jeśli shoper.pl będzie ok to czy będzie dobrym rozwiązaniem skorzystanie u nich

z abonamentu ? Mamy obawy, że może to wolno chodzić lub mieć przerwy w działaniu

jak ruszymy z promocją przez co możemy stracić trochę klientów lub na opinii.

Natomiast jeśli sklep na abonament odpada to co polecacie pod shopera lub inne rozwiązanie ?

Jaki VPS lub serwer dedykowany i gdzie ? Jak z zabezpieczeniem tego i administracją ?

Zależy nam aby początkowo było najtaniej jak się da ale oczywiście z tych rozwiązań

które gwarantują szybkie działanie, bezawaryjność i bezpieczeństwo danych.

Liczę na Waszą pomoc i z góry bardzo dziękuję za każdą przydatną informację.

Edytowano przez Wampir (zobacz historię edycji)

Witam!

Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS zarządzanych, dostępną pod następującym adresem: http://castpol.pl/oferta/zarzadzaneserweryvps

Gwarantujemy pełne bezpieczeństwo danych oraz administrację. W przypadku chęci indywidualnej oferty lub pytań zapraszamy do kontaktu na adres bok@castpol.pl

Pozdrawiamy,

Ekipa CastPol.pl

Gwarantujemy pełne bezpieczeństwo danych .....

Czy mogłbyś podać w jakim zakresie gwaranujecie "pełne bezpieczeństwo danych" i w jaki sposób ją zapewniacie ? Najchętniej zapoznałbym się z dokumentem gwarancji :-)

g.

http://beta.rootbox.pl - kod promocyjny: smerfetka

Zapraszam do naszej oferty serwerów zarządzanych: http://mzone-net.eu/...hp?d=vpsmanaged

Proponuję VPS20M (serwer zarządzany) z panelem Directadmin.

W pakiecie masz 4h administracji miesięcznie, co zapewni Ci przygotowanie serwera przez naszych administratorów wg, poniższej specyfikacji:

Instalacja Serwera - Zainstalujemy oraz skonfigurujemy Twój VPS tak, aby był gotowy do pracy. Na serwerze zostanie zainstalowany serwer Apache, serwer DNS, serwer FTP, Serwer Poczty (POP,SMTP, IMAP), Spamassassin, CLAIM antywirus, PHP z ZEND, eAccelerator, serwer SSL, Directadmin ze skryptami oraz wykonamy optymalizację wszystkich usług.

Zabezpieczenie Serwera - Zainstalujemy dla Ciebie pakiety zabezpieczające, aby uchronić Twój VPS przed niepowołanym dostępem. W pakietach zabezpieczających znajdzie się APF (Firewall), BFD, mod_security, chkrootkit oraz rkhunter. Wyłączymy nieużywane usługi/pakiety tak aby zapewnić optymalne działanie pozostałych usług. Skonfigurujemy dla Ciebie Spamassassin z OCR, EXIM, RBL, a także zabezpieczymy PHP, DNS oraz wiele innych opcji.

Aktualizacja - Upewnimy się, że na serwerze są zainstalowane najnowsze pakiety bezpieczeństwa dla wszystkich zainstalowanych usług. W taką aktualizację wliczona jest instalacji najnowszej stabilnej wersji OS. Jeśli potrzebujesz wyższej wersji np. PHP, również to zainstalujemy na Twoją prośbę.

Monitoring - Nasi technicy będą przez 24 godziny na dobę monitorować Twój serwer, w przypadku gdyby zaistniała potrzeba restartu jakieś usługi lub konieczność naprawy zajmiemy się tym natychmiast.

**Nie wykorzystany czas administracji w danym miesiącu nie przechodzi na kolejny .

W przypadku pytań zapraszam do kontaktu z konsultantem/ką na chat.

Odnośnie Twojego pytania:

Na początek wybrałem shoper.pl i zastanawiam się czy to jest dobry wybór ?

Może macie jakąś lepszą propozycję od shopera ?

Nie wiem jak tam wygląda u nich z dostępem do bazy i plików itd, ale po rozwinięciu Twojego sklepu możesz mieć kłopoty z przejściem na niezależną platformę. Raczej proponowałbym skrypt sklepu np. PrestaShop, dobrego grafika i kodera. Wtedy wszystko trzymasz u siebie na serwerze i masz pełną kontrolę nad sklepem.

Edytowano przez MZone Group (zobacz historię edycji)

Czy mogłbyś podać w jakim zakresie gwaranujecie "pełne bezpieczeństwo danych" i w jaki sposób ją zapewniacie ?

Serwery posiadają macierze RAID 1, aby zminimalizować problemy wynikające z ewentualnych uszkodzeń dysków. Dodatkowo w opcji zarządzanej kopie danych z serwera VPS przechowywane są na zewnętrznej maszynie (w innym DC). Za dodatkową opłatą możemy przechowywać kopię z X dni wstecz.

Pozdrawiamy,

Ekipa CastPol.pl

Również polecam Ci CastPol, mam u nich VPSa i nie mogę narzekać na nic, mimo, że mam niezarządzany to można liczyć na pomoc supportu :) No i w zamian za bycie stałym klientem, można dostać ciekawe zniżki.

Zapraszam do zapoznania się również z naszą ofertą serwerów dedykowanych:

http://hostit.pl/dedykowane/

oraz zarządzanych VPS:

http://hostit.pl/vps/

W przypadku serwerów dedykowanych możesz również zamówić dodatkową usługę administracji (więcej na ten temat w naszym BOK):

info@hostit.pl

801 000 437

Miałem do czynienia z kilkoma systemami ecommerce, niestety nie z Shoperem. Zaproponowana przez Ireneusza Presta pewnie spełni swoje zadanie, ale ja wybrałbym Magento. Za Magneto przemawia wg mnie obszerna dokumentacja i spora liczba tutoriali na temat różnych jego funkcjonalności.

Dzięki za oferty i rady.

Skorzystamy z shopera na abonamet a w razie jakiś problemów to przeniesiemy się na dedyka lub VPS-a i skorzystamy być może z którejś z Waszych ofert.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować