Skocz do zawartości
Davi

Herbata pobudzająca / antystresowa / wspomagająca naukę

Polecane posty

Witam,

Możecie polecić jakieś herbatki :

- pobudzające pewnie jakieś z guaraną albo coś w ten krój którymi mógłbym zastąpić kawę ..

- jakieś rozluźniające umysł / od stresowujące które po ciężkim dniu mógłbym sobie wieczorkiem łyknąć

- odświeżające umysł pomagające , wspomagające naukę np. słówek z niemieckiego czy innych rzeczy jak np. programowanie itd.

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi ! :)

Gość hdmagc

Moja żona pije herbatę z czarnej malwy i mówi, że czuje się po niej znacznie lepiej i ogólny luz.

Niestety nie napiszę Ci jakie herbatki posiadają dane ziele w swym składzie, ale poszukaj w sklepie lub popytaj w aptece, tam Ci pomogą:

- Czarny bez - zawiera wiele witaminy B i C, poprawia naszą wytrzymałość na zmęczenie i wzmacnia system nerwowy

- Melisa (Melisana) - działa relaksująco, uspokajająco. W aptece znajdziesz produkt o nazwie Melisana.

- Miłorząb japoński - poprawia koncentrację i nastrój

- Rumianek - działa delikatnie relaksująco

Lista ziół, a co za tym idzie herbatek ziołowych jest długa, ale tak jak napisałam popytaj bezpośrednio w aptece, bo nazw herbatek z tymi ziołami nie znam.

Mi takie dodatki jak herbatki nie pomagają...

Osobiście polecam bieganie (biegam od 2 lat), jak wrócisz spocony, weźmiesz kąpiel od razu będziesz rześki i chętny do wszystkiego :D

Polecam ten artykuł:

http://wbiegu24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=400:stres-a-bieganie&catid=74:artykuly-popularnonaukowe&Itemid=493

Gość Pokuć

Od siebię mogę polecić następujący produkt:

140-187-large.jpg

Sprawdzone na sobie kilkaset razy, pomaga się skupić, pobudza wyobraźnię :D i umysł, pozwala się szybko zrelaksować.

Gość patrys

Od rozluźnień dobry środek jest u nas nielegalny, ale można spróbować jakimś z półki w nocnym.

Co do nauki to tylko silna wola i upór a będziesz siedział na wodzie mineralnej ;)

Nie doceniam tych waszych trunków. Najlepsza jest polska, czysta wódka. A jeśli nie to lokalny browar:

kasztelan-niepasteryzowane-500ml-Full.jpg

Gość mSurf.eu

Nie doceniam tych waszych trunków. Najlepsza jest polska, czysta wódka. A jeśli nie to lokalny browar:

Wszystkie wasze trunki są dobre, ale chyba nie do nauki ; ] Się rozpije i zapomni po co to pił :D A rano do szkoły, na sprawdziancool.gif

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się