Skocz do zawartości
R@fi

Jaki bank polecacie

Polecane posty

Gość Matmaxalez

O co Ci chodzi? Powiedziales prawde, ja tez powiedzialem prawde...

Nigdzie nie napisalem ze klamiesz albo ze Ci nie wierze, tylko napisales w stylu dzieci neo ze sfory i onetu

Edytowano przez Matmaxalez (zobacz historię edycji)

Też mnie zainteresowała oferta Idea Banku, szczególnie chodziło mi o konto "Firma to ja", ale po zapoznaniu się ze szczegółami wcale tak kolorowo nie jest. Wydrukowanie i wysłanie bylejakiego papierka kosztuje u nich kosmiczne pieniądze, np. stan konta na dany dzień: 30 zika, odpis wyciągu: 20 zika, odpis obrotów na dany rok: 50 zika, zastrzeżenie jakiegokolwiek dokumentu: 15 zika. Niestety, diabeł zazwyczaj tkwi w szczegółach. Do tego jak zrobią numery podobne do takich, jakie miały miejsce w GetIn Banku, to będą jeszcze większe jaja.

Krótko mówiąc pozostaję przy Lukas Banku, mają dobrą i stabilną ofertę. Niby nie są najtańsi (prowadzenie rachunku firmowego 7 zika miesięcznie), ale po pierwsze zawsze wiem ile i za co płacę (tabela opłat jest niezwykle szczegółowa, nie pominięto tam niczego, w przeciwieństwie do tabeli opłat Idea Banku, która jest dość skrótowa), do tego mam pewność, że za rok czy dwa nie pozmieniają mi warunków na jakieś nieakceptowalne, a nawet gdyby to zrobili, to mogę z ich usług zrezygnować w każdej chwili bez jakichkolwiek dodatkowych opłat. I np. za wysłanie odpisu obrotów za bieżący rok płacę 15 zika, za poprzednie 20, a nie 50 jak w Idea Bank. No i ich infolinia to jak dla mnie mistrzostwo świata, nigdzie indziej nie udawało mi się załatwić spraw przez telefon tak szybko i sprawnie. A i e-bank w Lukasie jest bardzo wygodny.

Edytowano przez d.v (zobacz historię edycji)

Gość

Matmaxalez chodzi mi o to, że na Onecie itd. ludzie wypisują bzdury, a ja dorzuciłem coś nt. jednej z opcji w ramach tematu.

Do tego jak zrobią numery podobne do takich, jakie miały miejsce w GetIn Banku, to będą jeszcze większe jaja.

Zaciekawiłeś mnie - możesz coś więcej napisać?

Pierwsze z brzegu:

http://www.antyegzekucja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=327:getin-noble-bank-wprowadza-w-bd-klientow-i-zosta-za-to-ukarany&catid=53&Itemid=95

http://e-interwencja.pl/getinbank-ubezpieczyl-moje-auto-bez-mojej-wiedzy.html

Plus numery z franczyzowymi punktami Getin Banku, które sam bank ma głęboko i umywa ręce.

To mi wystarczy. Cieszę się, że nie skorzystałem z ich oferty.

Ja stwierdziłem to samo. Wysokie opłaty za pierdoły, do tego mała wiarygodność po kilku wpadkach odstręczają. Najwyraźniej sądzą, że masowa reklama załatwi sprawę, zapominają jednak o tym, że coraz częściej ludzie przed wyborem produktu czy usługi szukają informacji w internecie, a jak firma się gdzieś potknie, to ślady tego w necie zostają po wsze czasy ;)

Ja korzystam z Bzwbk i jestem bardzo zadowolony z tego banku, większość rzeczy mam bez opłat, tylko muszę zapłacić kilka zł za kartę gdy nie wykonami ani jednej płatności w miesiącu.

Gość Matmaxalez

Matmaxalez chodzi mi o to, że na Onecie itd. ludzie wypisują bzdury, a ja dorzuciłem coś nt. jednej z opcji w ramach tematu.

Nie powiedzialem ze bzdury piszesz, tylko to, ze poczulem sie przez chwile jak bym byl m.in. na onecie, taka atmosfera, i taki styl pisania byl

Ciekawa jest też opłata za zamknięcie rachunku w ciągu 12m-cy od daty otwarcia.

Więc owy bank może za pół roku zmienić TOiP wprowadzając opłatę za wszystko, co się da;

no i wtedy darmoludki zostaną chyba uziemione;

bo prawo bankowe to nie prawo telekomunikacyjne i nie ma tam nic o tym, że zmiana TOiP upoważnia do zamknięcia rachunku z pominięciem owej opłaty.

Ok, zatem każdy bank w każdej chwili może taką opłatę wprowadzić. Więc to żaden argument. :)

Ale dobra, ja kont używam 'bez ekstremów' - to wpłata i wypłata. Do tej pory żadnych opłat za to nie pobierano i myślę, że tak zostanie do końca.

Gość

A bank w ktorym konto mozna miec za darmo ? (dla osob prywatnych) ? (Oprócz mBank)

Deutsche Bank i konto dbNet, jedyny warunek "darmowości" to jedno użycie karty w miesiącu do zakupu/wypłaty (a to chyba nie takie bardzo trudne?)

Korzystam z usług BZWBK oraz mBanku i jestem zadowolony. Jedyny minus to tylko 5 darmowych SMS-kodów w BZWBK (reszta płatna po 0.2zł). Słyszałem, że Alior Bank ma ciekawą ofertę, ale na razie nie planuję skorzystać :)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się