krokiet19 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Witam wszystkich użytkowników oraz całą administracje webhostingtalk.pl Jako, że jest to mój pierwszy post, miejmy nadzieje, że nie ostatni pragnę się przywitać. Mam kilka pytań odnośnie serwera VPS. Dzisiaj zakupiłem serwer VPS, chciałbym hostować na nim stronę www i udostępnić trochę miejsca znajomym . Otóż serwer stoi na windowsie i chciałbym wgrać direct admin, wiem, że licencja kosztuje. Mam pytanie, co mam robić, jakie mają być pierwsze kroki, co mam zainstalować na początek aby ktoś mógł obejrzeć stronę która stoi na moim VPSie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Częściowa odpowiedź: ditectadmin nie obsługuje windowsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 (edytowany) Na serwer windows nie wgrasz direct admin, jeśli chcesz mieć środowisko pod www na windows, to albo plesk (stosunkowo drogi) albo idąc najkrótszą drogą oporu jakiś xampp czy inny krasnal lub po prostu IIS. Edytowano Kwiecień 6, 2011 przez www.ionic.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 (edytowany) BlueMan (blueman.pl) napisał na swoim blogu serię artykułów właśnie na ten temat. Zajrzyj pod ten adres. Niestety pisał on na przykładzie Linuksa, więc nie wiem czy Ci się to przyda. Edytowano Kwiecień 6, 2011 przez Shk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krokiet19 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 no właśnie zauważyłem, że tam wszystko pod linuxa. Rozumiem, że mam zainstalować krasnala to chyba działa coś na zasadzie webserv zgadza się? Czy webserv może być? . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Jaki tam jest Windows? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krokiet19 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 2008 II7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krokiet19 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 pomoże ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Skoro to Windows Server, to może pobaw się w konfigurację IIS'a. MS ostatnimi czasy przeprosił się także i z PHP, które już jako tako poważniawo działa. http://php.iis.net/ ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joanna Szczecina 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Wypróbuj WebServ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krokiet19 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2011 Stawiałem lecz wydaje mi się, że mogę znaleźć cos lepszego (tzn. stawiałem.... instalowałem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach