Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
hicky

Regeneracja baterii

Polecane posty

Siemka, czy ktoś podejmował się regeneracji baterii ? Ogniwa już wymienione tylko teraz problem z elektroniką, mam programator do PIC'ow firmy telewis, zczytuje dane programem PonnyProg lecz programy takiej jak SBWorkShop . Programatora nie widzą lecz jeżeli wczytam .bin z PonnyProg to pokazuje mi cykle itd. CZy wql z tego forum próbował ktoś kiedyś? Programator na port COM Dane :

EEPROM : 24c01

Nie wiem o co chodzi dlatego wklejam zdjęcie kota z serem na Głowie.

73329153.jpg

To już ci tłumaczę, Chodzi o zresetowanie pamięci EEPROM baterii. (Regeneracja Baterii od Lapka)

I czy są jakieś programy co załaduję plik .bin i zmieniam i zapisuje do .bin a potem dopiero przez softa od programatora do układu.

Bo z tym programatorem żadne programy typu SBWorkShop i ACC Plus nie łączą się z "podstawka" .

Zrozumiałeś czy mam ci to obrazkowo wytłumaczyć ?

//Z tym zmienianiem to chodzi o wartości ' FullChargeCapacity ' 'CycleCount' 'ManufactureDate'

Edytowano przez hicky (zobacz historię edycji)

Gość N3T5kY
Zrozumiałeś czy mam ci to obrazkowo wytłumaczyć ?

O, teraz to wiadomo o co chodzi, więc osoba która się na tym zna pewnie będzie mogła Ci pomóc, nie tracąc czasu na deszyfrację twoich zamiarów :)

Gość patrys

zamów nową baterie i przestań się bawić w małego "elektronika".

Jeżeli ty masz tyle kasy na zakup nowej Baterii HP. No to zapraszam na PW . Nie zamierzam kupować nowej ..

..Dziękuje wszystkim za pomoc

To może spróbuj z programami, które proponują przy zakupie tego programatora tj. ICPROG http://www.ic-prog.com/index1.htm lub WinPIC800 http://www.winpic800...dex.php?lang=en

Ja używam PonyProg . Chodzi mi głównie o programy typu SBWorkshop z możliwością załadowania .bin zedytowania odpowiednich wartości takich jak CycleCount i zapis spowrotem do .bin ew. .epm . Takie informacje raczej chyba kosztują ?

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować