Skocz do zawartości
ryzio

[wirtualny] Pod stronę Urzędu i Centrum Kultury

Polecane posty

A więc obecnie wszystko stoi w firmie X która chodzi jak by chciała a nie mogła, albo w ogóle nie działa

Obecne konto ma parametry:

Quota: 15 gb

Transfer: 150 gb miesiąc

Reszta parametrów bez ograniczeń.

Potrzebuję serwera który pociąnie stronę urzędu, z dużą bazą danych oraz około 120 kont pocztowych, stronę Centrum kultury oraz klubu fotograficznego.

Trochę danych o stronach:

Urząd: zajmuje na chwile obecną z kontami pocztowymi 3,81 GB

Centrum Kultury: zajmuje na chwile obecną z kontami pocztowymi 1,15 GB

Klub Foto: zajmuje na chwile obecną z kontami pocztowymi 7,92 GB (masa zdjęć)

Czekam na propozycje. W temacie jest podany wirtualny, ale jestem otwarty na propozycje.

KWOTA: 700 zł jak za wirtualny to sadzę, że i tak sporo

KWOTA (innego rozwiązania): do negocjacji

Może Ogicom.pl ? W cenie co prawda wyższej (800zł netto), jest pakiet który zdecydowanie spełnia Twoje założenia. Myślę że po kontakcie z Ogicom ze spokojem byłbyś w stanie wynegocjować pakiet który byłby pośredni, który Cię zadowoli.

Jak chcesz mieć spokój, to weź http://glowanet.pl/hosting.html najwyższy pakiet powinien w zupełności sprostać Twoim oczekiwaniom.

Sam mam ten najwyższy pakiet i sprawuje się bezproblemowo.

Zobacz również http://vipower.pl/ też najwyższy pakiet.

Serwery w Polsce, śmigają jak szalone.

Oba sprawdzone, ostro przetyrane i godne polecenia.

Poczytaj na forum jakie ludzie mieli jaja z ich z nieba wziętymi limitami i obciążeniem, które generowała instalacja WordPressa i powodowało blokadę konta i dopiero wtedy weź pod uwagę cal.pl :)

Ale ipnic nie ma takich dużych kont jakich ja potrzebuję

W każdej z firm masz okres testowy. Możesz przecież wrzucić cały majdan do wybranej przez Ciebie firmy i bez zmiany DNS'ów potestować działanie stron :)

Gość

Ale w IONIC złapiesz się na VPSa, w którym jest 30 minut administracji miesięcznie.Za 35 zł netto miesięcznie masz OpenVZ 2 w którym jest 25GB przestrzeni i 200 GB transferu. Konfiguracja pod Twoje potrzeby może się złapie w te 30 minut a jeśli nie, to zapłacisz maks 100 zł a więc dalej będziesz się mieścić w Twoich funduszach.

Tylko pytanie czy kolega tego VPSa faktycznie potrzebuje. Czy nie lepiej w zbliżonej cenie mieć spore konto z opieką administratora...

Gość Astron

Moim zdaniem VPS-a w tym wypadku nie warto brać. Shared jak najbardziej się sprawdzi.

Przy takim budżecie radzę Ci kontaktować się z adminami firm z prośbą o indywidualną ofertę. Poszukaj firm na forum które mają dobrą renomę, np:

Głowanet

ionic

unixstorm

masternet

Gość Aimer

Ja od siebie mogę polecić Hitme.pl, mam u nich hosting i działa przyzwoicie, w sprawie oferty pisz od razu do BOKu.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się