Skocz do zawartości

Polecane posty

Ponownie nie ma możliwości zapisania sygnaturki zgodnie z zasadami, pomimo wpisania 4 linii system zapisuje tylko do 3:

[#10211] Sygnatura może zawierać maksymalnie 4 linii

Kiedy to w końcu zostanie poprawione?

Ponownie nie ma możliwości zapisania sygnaturki zgodnie z zasadami, pomimo wpisania 4 linii system zapisuje tylko do 3

U Ciebie są cztery linie.. :)

Nie jest to związane przypadkiem z szerokością tego forum?

Oczywiście jest to związane.. :)

Pawel_15: a jak zwężysz przeglądarkę to i mogę Twój post po jednej literce wyświetlić. Nowa linia to zwykle <br /> na stronie, a nie to, co widzisz..

Irek: tak, jakbym widział nową pustą linię u Ciebie w sygnaturze. Na pewno nie klikasz w enter przed wysłaniem sygnatury?

Z tą sygnaturką to mam problemy od czasu zmiany skórki na forum na nową.

Ja mam ekran 1920x1080 px i tam mam 3 linie, ale sprawdziłem na lapku i przy rozdzielczości 1366x768 są już 4 linie.

No to prawdopodobnie wina mojej wysokiej rozdzielczości, WHT powinno to jednak poprawić przecież nie wszyscy używaja takiej samej wielkości ekranu.

DawPi sprawdzę jeszcze tą pustą linię o której wpomniałeś, może to coś da. :)

Rozdzielczość nie ma nic do rzeczy.. To tylko oczy tak widzą, a nie inaczej.. Nowa linia to '<enter>'. Kto kumaty zobaczy to w kodzie:

if( substr_count( $testSig, "<br />" ) >= $sig_restrictions[5] )
{
$sig_errors[] = sprintf( $this->lang->words['sig_toomanylines'], $sig_restrictions[5] );
}

(tak, jak pisałem - liczy nowe linie - <br /> )

Bo przecież sprawdza to głupia maszyna, a nie Bartek czy Tomek - za każdym razem, jak ktoś edytuje sygnaturę.

Gość Spanner

Nowa linia to zwykle <br /> na stronie, a nie to, co widzisz..

Niby tak, ale IP.Board nie sprawdza długości tekstu po tym ile wstawisz enterów/nowych linii.

Zachowanie jest takie, że co 80 znaków wstawiana jest wirtualna <br /> a następnie przy sygnaturkach masz prosty warunek:

if( substr_count( $testSig, "<br />" ) >= limit_linii )

Więc jak wpisujesz długi tekst to może się zdarzyć tak, że podając tylko jedną linię tekstu forum zwróci informacje na temat błędu, że przekroczone są 4 linie.

@MZone Group rozwiązanie jest zatem proste :) musisz skrócić teksty a Twoje 3 linijki nie będą traktowane jak 4 :)

Edit.

Rozdzielczość nie ma nic do rzeczy.. To tylko oczy tak widzą, a nie inaczej.. Nowa linia to '<enter>'. Kto kumaty zobaczy to w kodzie:

No to chyba nie skumałeś, albo nie prześledziłeś kodu :) bo nie ma nic bardziej mylnego niż sądzenie, że tylko nowa linia może być liczona do sygnaturki jako linia :)

Zachowanie jest takie, że co 80 znaków wstawiana jest wirtualna <br /> a następnie przy sygnaturkach masz prosty warunek:

Wirutalne? br to br. Tak czy inaczej nie co 80, a co określoną ilość w ACP - wartość tę można zmienić. Jakbyś poszukał w ACP to byś wiedział, że takie coś istnieje. ;)

Więc jak wpisujesz długi tekst to może się zdarzyć tak, że podając tylko jedną linię tekstu forum zwróci informacje na temat błędu, że przekroczone są 4 linie.

Wpisuję 3, system parsuje je na 4 ( ze względu na to powyższe ustawienie ).

Bo to chyba nie skumałeś, albo nie prześledziłeś kodu :) bo nie ma nic bardziej mylnego niż sądzenie, że tylko nowa linia może być liczona do sygnaturki jako linia ;)

Dzięki. Daj kod który o tym świadczy - poślij na PW, nie ma sensu tutaj robić aż takiego offtopu. :)

Gość Spanner

Nad warunkiem, który zacytowałeś masz odpowiedni kod ;)

Wiem, że w ACP jest takie ustawienie i podałem na jego podstawie właśnie owe 80 znaków. Nie brałem tego z domyślnego argumentu wywoływanej metody tylko z ustawień w ACP.

Gość

Przypomina mi się, jak dostałem ostrzeżenie o te linie... tyle, że ja miałem 3 linie, bo większy monitor niż - pożal się boże (nie wskażę palcem który) "moderator". Żenada.

Ja mam ekran 1920x1080 px i tam mam 3 linie, ale sprawdziłem na lapku i przy rozdzielczości 1366x768 są już 4 linie.

Nie był to problem Twojej rozdziałki, ponieważ ja na dokładnie tej samej rozdzielczości monitora czyli Full HD miałem u Ciebie 4 linie..

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się