F L 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2010 Witam, mam vpsa i chcialbym poustawiac na nim quote dla userow - problem jest taki ze nie mam nic wpisane w fstabie (# UNCONFIGURED FSTAB FOR BASE SYSTEM) gdzie zawsze dopisywalem parametry usrquota,grpquota. 1. Virtualizacja oparta jest na openVZ czy da rade w jakiś inny sposób ustawić quote - znalazłem coś takiego jak 2nd level quota w openvz ale czy to rozwiąże mój problem no i co jeśli provider nie zechce tego włączyć ? 2. Czy mogę ręcznie dopisać do fstaba wartości opierając się na mtabie i czy w ogóle zostanie to uwzględnione przy ładowaniu systemu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2010 2. Czy mogę ręcznie dopisać do fstaba wartości opierając się na mtabie i czy w ogóle zostanie to uwzględnione przy ładowaniu systemu ? Nie. Jedyna opcja to dogadanie się z usługodawcą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2010 Zainstaluj webmin, w nim mozesz ustawić quote dla poszczególnych userów, lub grup. Działa na OpenVZ ( sam testowałem ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2010 Zainstaluj webmin, w nim mozesz ustawić quote dla poszczególnych userów, lub grup. Działa na OpenVZ ( sam testowałem ) Działa, pod warunkiem, że administrator serwera hosta udostępni ficzer QUOTA w konfiguracji kontenera. Jeśli nie (a właśnie na to wygląda w tym przypadku), to nawet webmin ci nie pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
F L 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2010 Działa, pod warunkiem, że administrator serwera hosta udostępni ficzer QUOTA w konfiguracji kontenera. Jeśli nie (a właśnie na to wygląda w tym przypadku), to nawet webmin ci nie pomoże. dokładnie, napisałem do supportu i już mam włączone 2nd lvl quote i wpisy o quocie ładnie same dodają się do mtaba. Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach