Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
marmat00

Licencja Directadmin

Polecane posty

Gdzie i za ile można kupić licencje Directadmin. Sprawdzałem na stronie producenta ale nic tam na ten temat nie pisało.

Nie tylko u nas, jeszcze widziałem jedną firmę co miała w tj cenie.

Ale co rozumiesz przez całość?, 190 PLN to cena licencji lifetime, nie instalacji z licencją.

chodziło mi o całkowity koszt (brutto), tylko że wasza firma chyba działa na trochę innych zasadach. O to się właśnie Adam pytał

chodziło mi o całkowity koszt (brutto), tylko że wasza firma chyba działa na trochę innych zasadach. O to się właśnie Adam pytał

Na normalnych zasadach, przecież firmy biorą od nas rachunki i się z tego rozliczają.

Nie ma znaczenia czy to Polsce, czy w Anglii. Jest numer międzynarodowy NIP i to powinno wystarczyć.

No ale nie tylko faktury VAT można odliczyć, zwykły rachunek również.

Każda firma u nas odlicza sobie nasze usługi od kosztów, większość to firmy hostingowe.

tak tylko, że chodzi mi nawet o odliczenie, tylko o to, że dzięki temu zyskujesz niższe ceny

W UK VAT jest 17.5%, jeśli o to pytasz.

To 190 złotych brutto. Na rachunek, nie jesteśmy płatnikiem VAT jeszcze.

a tak w ogóle to myślałem, że macie ceny bez jakiegokolwiek VATu, ale widzę, że macie chyba ten z UK :(

strasznie zamotałem (sorry) :(

Edytowano przez wood (zobacz historię edycji)

No strasznie zamotałeś :(

Jeśli nie płacisz VAT w zwykłym rachunku, to nie możesz go sobie przecież odliczyć. Ale to nie zmienia faktu, że to jest Twój koszt, który możesz sobie odliczyć.

Wystarczy dobra księgowa.

VAT w UK jest 17.5%, ale w rachunku nie płacisz VAT, więc nie możesz go sobie odliczyć w Polsce.

Tak działa wiele firm w UK, firmy te mają klientów z Niemiec, Francji i nie mają żadnych problemów z rozliczeniem.

No ale Polska zawsze była inna :(

Jeśli nie płacisz VAT w zwykłym rachunku, to nie możesz go sobie przecież odliczyć. Ale to nie zmienia faktu, że to jest Twój koszt, który możesz sobie odliczyć.

Wystarczy dobra księgowa.

możnaby to odwrócić i dojść wreszcie do tego, że jeżeli nie jesteś VATowcem to nie wystawiasz faktur VAT, tylko rachunki, a dzięki temu zyskujesz w cenach na podatku i o to się rozchodziło :(, ale jesteś VATowecem tylko na zasadach z UK

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować