Skocz do zawartości
Tomasz Fiedoruk

[opinie] hosting hetzner.de

Polecane posty

Witam,

Nie widzę opinii o hostingu hetzner.de więc rozpoczynam nowy wątek ;)

http://www.hetzner.de/en/hosting/produktmatrix/webhosting-produktmatrix/

Z ciekawości zamówiłem Level 4 na okres jednego roku za kwotę ok 45 Euro. W pakiecie limity na 6 domen (1 główna + 5 dodatkowych), ale wielu skusi nielimitowany transfer ... co zamierzam sprawdzić w praktyce :P

Gość

Ale to 1+5 domen to za darmo, czy i tak się buli za nie? Że limit "na konto do wykupienia"?

No daj znać, daj.. oni w ogóle dają darmowy test jak się zagada : )

W sumie to jedynym sensownym jest ten najdroższy pakiet (SSH! heh), tam by było co testować ; )

Acha.. ich panel to tragedia.. loginy mejlowe typu pg12pd1_ds2 heh

Panel normalnie przebija nawet archaiczny panel w kei.pl :( Domeny dodaje się jako "zamówienie" do konta przy czym widzę, że na razie mam stawki 0E przy dodawaniu więc widzę, że uwzględniają te darmowe darmowe.

Kilka uwag.

Płatności: Podpiąłem swoją kartę Inteligo, czy działa to jeszcze nie wiem, bo dowiedziałem się że obciążać kartę będą dopiero pod koniec miesiąca.

Support: Po 19 można standardowo zapomnieć o jakiejkolwiek formie kontaktu z Helpdeskiem ale to obecnie raczej standard w DE. Za to od około 9 rano odpisują całkiem sprawnie, 30-45 minut i to dobrą angielszczyzną.

Dopiero zabiorę się za testowanie środowiska to dam znać co i jak.

Płatności: Podpiąłem swoją kartę Inteligo, czy działa to jeszcze nie wiem, bo dowiedziałem się że obciążać kartę będą dopiero pod koniec miesiąca.

Jesteś już w stanie powiedzieć czy obciążenie zwykłej karty bankomatowej z Inteligo działa i czy prowizja nie jest zabójcza przy takiej płatności ??

Jesteś już w stanie powiedzieć czy obciążenie zwykłej karty bankomatowej z Inteligo działa i czy prowizja nie jest zabójcza przy takiej płatności ??

Przy płatnościach kartą nie ma prowizji :lol: Jedynie kwestia przewalutowania środków, co każdy bank lubi sobie do obowiązującego kursu dorzucić parę groszy.

Z kartą Inteligo nie ma problemów.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się