Skocz do zawartości
Guitar Guy

Jaki operator komórkowy?

Polecane posty

Jakiego polecalibyście operatora komórkowego do częstego korzystania z internetu? Miesięcznie zużywam około ~250mb na miesiąc;) Fajnie by było jak by można było przenieść numer(aktualnie mam simplusa). Nie zależy mi na jakichś super promocjach, darmowych numerach itp. byle by był tani internet;)

chodzi Ci o internet w telefonie?

aha już widzę. Wiem że w Play, w abonamencie one play można było mieć Pakiet 500mb za 15zł, teraz są taryfy LongPlay, ale polecam Ci dowiedzieć się, czy są dostępne jakieś większe pakiety poza 5 mb. Ja jestem trochę na innych warunkach jako jeden z pierwszych klientów, poza tym rodzinka ma w Play 7 telefonów więc wychodzi to dużo taniej :). Ale jak zostawisz im numer na stronie to na pewno zadzwonią i coś zaproponują.

Znalazłem taką notkę klik i jest tam napisane na dole, że można korzystać z pakietu 500mb za 15zł :)

Edytowano przez wood (zobacz historię edycji)

Jakiego polecalibyście operatora komórkowego do częstego korzystania z internetu?

U wirtualnego operatora mBank jest promocja 20 Mb/mc w cenie lub 100 Mb za 5 zł. Dlatego rzuciłem abonament Orange i przeniosłem numer do mBanku.

U wirtualnego operatora mBank jest promocja 20 Mb/mc w cenie lub 100 Mb za 5 zł. Dlatego rzuciłem abonament Orange i przeniosłem numer do mBanku.

Czy 100mb to maksymalny pakiet ?

Oferta mBanku jest naprawdę fajna, tylko z tego co widzę po przeniesieniu numeru nie można korzystać z pakietu 100MB. Trudno, po prostu kupię nowy starter :D

Panie Dariuszu, mógłby Pan odezwać się na PW i podać swój numer? Przy podaniu numeru polecającej osoby są jakieś tam darmowe minuty :D

Gość RuFiK

Jezeli chodzi o internet polecam orange.

Uzywam go do sesji VPN jak jestem w trasie.

Jest ok, jezeli chodzi o zasieg.

Orange, iPlus i Play, Era - w zasadzie wszyscy oferują usługi na podobnym poziomie, z podobnym zasięgiem (Plus chwali się, że w jakichś porównaniach wyszło, że mają największy zasięg, ale za to z doświadczenia wiem, że czasem bywa różnie z osiąganym transferem). Na dzień dzisiejszy popatrz raczej na to, kto oferuje najkorzystniejsze warunki - cena abonamentu/doładowań, cena modemów/aktywacji...

Jeśli chodzi o zasięg to fajnie by było żeby był HSDPA w Cieszynie(Śląskie). Nie szukam żadnych modemów ani nic w tym stylu, może kiedyś, jak uzbieram na laptopa;) A co do zasięgu plusa to strasznie dziwnie zachowuje się przy granicy, czasami jest zasięg kilka kilometrów za czeską granicą a czasami nie może go złapać nawet kilometr od granicy w Polsce. Dla porównania, orange ma o wiele lepszy zasięg, przynajmniej w okolicach granicy;)

Każdy operator ma na stronie mapy zasięgu, ale z tym też bywa różnie. Najlepiej weź na testy i sam się przekonaj jak to chodzi (wiem na pewno, że jest taka możliwość w Plusie i Play, prawdopodobnie pozostali też to oferują).

Panie Dariuszu, mógłby Pan odezwać się na PW i podać swój numer? Przy podaniu numeru polecającej osoby są jakieś tam darmowe minuty ;)

Nie korzystam z ich programu partnerskiego. Poleciłem ponieważ dla mnie oferta jest korzystna i uwzględnia mój sposób wykorzystania z sieci GSM (transmisja danych).

Czy 100mb to maksymalny pakiet ?

Tak: http://mbankmobile.pl/, maks. 300 mb w pakietach na miesiąc, potem 10 gr / 100 kB.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się