verde 4 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Dzisiaj wpadłem na pewno rozwiązanie, znaczy szukam tego rozwiązania. Chodzi mi o to że sporo czasu rozmawiam na skype i tak się zastanawiam czy istnieje możliwość by swój telefon komórkowy "przerobić" na słuchawkę skype + mikrofon. Telefon mój służy już jako dodatkowa kamera od komputera ( i wiele innych rzeczy ) teraz bym chciał sprawdzić czy się da by telefon służył do telefonowania, głównie odbieranie rozmów nie musowo przez telefon, ewentualnie kliknęcie w coś tam i by automatycznie mi rozmowe z komputera wysyłało na komórkę. Dlaczego taki problem mam, gyż chodzi mi by ta komunikacja odbywała się za pomocą bluetooth, jak to aktualnie robię np jeśli telefon ma robić za kamerkę. Na telefonie siedzi symbian więc teoretycznie dużo rzeczy jest możliwych, lecz jak w praktyce ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
softnet 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 No ja tak mam juz od dawna w IPhone 3G. Aplikacja Skype' jest do pobrania i zainstalowania na ten telefon w App Store Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Na symbiana też jest skype Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Tylko ze bardziej chodzi mi by polaczenie bylo wypuszczane z komputera przez bluetooth do telefonu. A nie by telefon np dzialal wi-fi i "czerpal" internet z routera domowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Telefon mój służy już jako dodatkowa kamera od komputera ( i wiele innych rzeczy ) Hmm a mógłbyś napisać coś więcej na ten temat skąd to pobrać i jak zainstalować aby dobrze działało mam Nokie N70 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Łap to dzisiaj nawet pisałem ps. Czy ktos może wie gdzie w viscie jest takie coś jak : Połączenia sieciowe - > Utwórz nowe połączenie ? W Xp normalnie Panel sterowania - > Połaczenie sieciowe - > Utwórz nowe połączenie ( i w prawym rogu ) , na viscie jakos nie moge tego znaleść, a mam chyba patent jak przekierować rozmowy z PCta na telefon automatycznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www 2 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Powiedz jaki masz telefon. To na pewno ułatwi niektórym pomoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 ps. Czy ktos może wie gdzie w viscie jest takie coś jak : Połączenia sieciowe - > Utwórz nowe połączenie ? Centrum sieci i udostępniania > Pod listą sieci, do których zostałeś podłączony masz linka: Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Łap to dzisiaj nawet pisałem ps. Czy ktos może wie gdzie w viscie jest takie coś jak : Połączenia sieciowe - > Utwórz nowe połączenie ? W Xp normalnie Panel sterowania - > Połaczenie sieciowe - > Utwórz nowe połączenie ( i w prawym rogu ) , na viscie jakos nie moge tego znaleść, a mam chyba patent jak przekierować rozmowy z PCta na telefon automatycznie. Nie działa link Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 Hmm a nie możesz w ustawieniach aplikacji voip ustawić swojego telefonu jako słuchawki przec BT ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach