ramelof 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Znalazłem pewny skrypt trochę go przerobiłem i wygląda tak: <?php $serwer="80.48.111.53"; // ip $port="80"; // $port2="3306"; $socket=@fsockopen($serwer,$port,$errno,$errstr,2); $socket2=@fsockopen($serwer,$port2,$errno,$errstr,2); //apache if($socket==true) { echo "<font color='#00FF00'>Apache</font>."; // }else{ echo"<font color='#FF0000'>Apache</font>."; } if($socket2==true) { echo "<font color='#00FF00'>MySql</font>."; // }else{ echo"<font color='#FF0000'>MySql</font>."; } ?> Teraz mam taki problem bo jak dam znak /n pomiędzy } a drugim if dostaje syntax error, unexpected T_IF Da się zrobić, żeby sprawdzanie statusu nie powodowało opóźnień w ładowaniu strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 A po co Ci /n? daj bezczelnie print "<br />"; Co do opóźnień - jak wciepiesz to przy pomocy ajaxa to nie będzie opóźniać, załaduje stronę normalnie, a status sobie w tle będzie sprawdzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 A po co Ci /n? daj bezczelnie print "<br />"; Nie pomyślałem Co do opóźnień - jak wciepiesz to przy pomocy ajaxa to nie będzie opóźniać, załaduje stronę normalnie, a status sobie w tle będzie sprawdzać.Nakierowałbyś na coś konkretnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Na przykład takie coś: http://www.crossbrowserajax.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Dobrze mój skrypt obsługuje już sprawdzenie czy działa Apache i MySql Co jeszcze mogę do niego dołączyć? Ma być to standardowy hosting. Poproszę o nazwę usługi i port na jakim działa. Nie będzie to kolejny hosting, ponieważ chce się tylko uczyć, a status ma być dla ewentualnych testerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 poczta? ftp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Dobrze mój skrypt obsługuje już sprawdzenie czy działa Apache i MySqlNie prawda. Sprawdza jedynie czy port jest otwarty, a to wcale nie to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Nie prawda. Sprawdza jedynie czy port jest otwarty, a to wcale nie to samo. Dokładne statystyki będą, ale na serwerze. To jest taka prowizorka na stronie, która będzie poza serwerem. Jeżeli masz pomysł jak to rozwiązać to poproszę o informację. phpsysinfo - to chcę wykorzystać na serwerze http://phpsysinfo.sourceforge.net/ Zasadniczo ma to wyglądać tak uczę się obsługi serwera na domowym kompie. Potem kupuje VPS (albo dostaje - jak się sponsor znajdzie) i uczę się robić to samo, ale z wykorzystaniem samej konsoli. Ten zewnętrzny serwer to zwykły shared na którym będę prowadził dokumentacje z tego co robię. Jak się nauczę to może zaciągnę się do jakieś firmy o ile mnie zechcą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2009 Jeżeli masz pomysł jak to rozwiązać to poproszę o informację. Wykonaj jeszcze jakiś request i sprawdź odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach