Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Hectic

Buforowanie plików home.pl

Polecane posty

Witam,

mam problem ze skryptem na serwerach home.pl, chodzi o prosty pasek postępu podczas uploadu pliku. Skrypt był testowany na serwerach netmark.pl, do jego prawidłowego działania jest wymagane wyłączone buforowanie plików przez mod_security. Na netmark.pl dodałem do htaccess takie coś:

<IfModule mod_security.c>
 SecFilterEngine Off
 SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

<IfModule mod_security.c>
 SetEnvIfNoCase Content-Type \
 "^multipart/form-data;" "MODSEC_NOPOSTBUFFERING=Do not buffer file uploads"
</IfModule>

<IfModule mod_gzip.c>
 mod_gzip_on No
</IfModule>

i działało bardzo pięknie więc postanowiłem przetestować skrypt tam gdzie będzie zainstalowany czyli na home.pl, a tutaj padaka. Jak się dowiedziałem to dlatego, że serwery home.pl nie są oparte na apache tylko na "autorskim oprogramowaniu", więc poprosiłem o wyłączenie buforowania dla danego katalogu... w odpowiedzi dostałem:

Witam!

[...]

Pragniemy poinformowac, iz w ramach platformy hostingowej Unix dyspozycja zmiany konfiguracji serwera www nie jest mozliwa do realizacji.

W przypadku dodatkowych pytan pozostajemy do dyspozycji.

Czy mogę jakoś inaczej to wyłączyć? Nie wiedziałem gdzie to dokładnie napisać więc jeśli nie ten dział to przepraszam :P

Skrypt PHP SocialEngine w sumie mógłbym odkupić za rozsądna cenę. Właśnie szukam czegoś takiego. Chyba ze ktoś zna opensourcowy odpowiednik o sporych możliwościach?

Skrypt PHP SocialEngine w sumie mógłbym odkupić za rozsądna cenę. Właśnie szukam czegoś takiego. Chyba ze ktoś zna opensourcowy odpowiednik o sporych możliwościach?

elgg ?

Nie chce na ślepaka wybierać bo nie mam czasu na eksperymenty. Dlatego się pytam. Mam sporą wiedzę i jestem w stanie dostosować każdy projekt tylko po co się męczyć jak są gotowce :)

Ja wdrażam na elggu aktualnie jeden projekt i generalnie jestem zadowolony. Elgg jest zrobiony trochę na modłę facebooka.

Tomi, rozumiem Cię w 100% :) Po co się męczyć skoro są gotowe rozwiązania. Z początku myślałem, żeby zrobić coś na OpenSource'owym (darmowym) skrypcie ale wygląda to tak, że dostajesz skrypt (przykładowo Dolphin) a 30% musisz wykończyć i napisać sobie sam ;/ Social jest o tyle dobry, że od razu wszystko śmiga :) no ale nie na każdym hostingu z tego co zauważyłem

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować