Skocz do zawartości
krk

Jak skutecznie wypromować Forum ?

Polecane posty

Witam

Mam takie pytanie, jak skutecznie wypromować nowe forum tematyka GSM (Forum o SE C905), co najlepeij zrobić aby wzrosła liczba odwiedzin itp. kupić mailing czy może wstawić link ja jakieś forum co będzie najbardziej efektywne ?

Gość xtd

Trochę się podłącze do tematu :)

Jak zaczać promowac forum dotyczące ogólnie jakiejś technologii(przykładowo hdtv lub dvb-t/dvb-h czyli telewizja cyfrowa) wiadomo że dobra pozycja w google wymaga czasu. Co robić w pierwszych miesiącach życia takiego forum?

Jeżeli chodzi o forum dotyczące konkretnego telefonu to raczej cudów nie oczekuj... Zwłaszcza, że powstają coraz to nowsze i lepsze modele i w dalszej perspektywie tematyka forum będzie się dezaktualizować. Postaw na szerszą tematykę przede wszystkim.

xtd: zapłać za pozycjonowanie i tak dalej, a w międzyczasie pisz dobre artykuły/posty które przyciągną do Ciebie szerszą publikę.

pisz teksty dla początkujących, prowadząc ich za rączkę - wiele osób wchodząc na inne tego typu fora , strony się po prostu gubi. na początku złapiesz newbies, ale z czasem i wygi do Ciebie przyjdą.

Mailing zwiększy jedynie ruch na forum a nie je wypromuje.

Najefektywniejsza jest wysoka pozycja w google oraz popularność tego telefonu.

Tak więc ja bym raczej linkował niż kupował mailingi. Jednak te pierwsze to ciut dłużej będzie, a mailing to jednorazowe zwiększenie oglądalności strony :)

To czyli lepiej zapłacić dla google niż kupować mailing tak ?

a Adder 6.1 naprawdę tyle daje co ludzie piszą ?

a Adder 6.1 naprawdę tyle daje co ludzie piszą ?

Daje jak jest dobrze skonfigurowany w przeciwnym razie przynosi efekty wręcz odwrotne.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się