Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Jarosław Szmańda

Nowy projekt

Polecane posty

Pomyślałem że coś nowego postawie ;) No i mam do Was parę pytań, w jakiej technologii to zrobić.

Ogólny zarys:

Są 3 pola wyboru o ustalonej wartości, każde następne zależne od poprzedniego. Po wybraniu wciskamy generuj i dostajemy wynik.

Dodatkowo ma być strona ze statystykami, najczyściej generowana fraza z tych 3 pól. Noµoze 3 najczęstsze.

Ogólnie ma to być bardzo minimalistyczne, bez grafik itp.

PHP5 albo na plikach tekstowych czy bazie danych? Może Ajaks?

Pzdr!

A jak z edycją i umieszczaniem danych w bazie?

Pytasz jak się dodaje rekordy do bazy przez php? :D

Jak swego czasu programowałem w PHP to nie umieszczałem danych w pilach tekstowych :D Dodawanie wpisów do bazy MySQL zżera mniej zasobów niż: otwarcie pliku, edycja go, zapisanie pliku, zamknięcie pliku ;)

Najlepiej skorzystaj z AJAXa, powoli jest już używany na wszystkich lepszych stronach :D A przede wszystkim wygodniejszy dla osób korzystających ze strony :D

Są 3 pola wyboru o ustalonej wartości, każde następne zależne od poprzedniego. Po wybraniu wciskamy generuj i dostajemy wynik.

Dodatkowo ma być strona ze statystykami, najczyściej generowana fraza z tych 3 pól. Noµoze 3 najczęstsze.

Klientem docelowym będzie admin jak i przeciętny Kowalski - nie obrażając nikogo :P

Czyli dodatkowo muszę zbudować jakiś a'la panel admina?

Może napisz coś więcej co to ma być :P

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować