KaJmAn 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Witam mam taki problem jestem zielony z administracji serwerów, mam dedyka z zainstalowanym DA. Gdy chcę zainstalować joomle poprzez kickstart.php to wszystko jest ok tylko później po wgraniu kopi po przez kickstart pliki na serwerze są dodane do Apache i nie można ich usunąć w panelu Da trzeba recznie nacisnąć Reset Ownership aby działało poprawnie i można było usunąć pliki, ale robienie tego ręcznei zajmie dużo czasu, jak to naprawić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 mam identyczny problem, może ktoś pomóc ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Tak przekonfigurować php by było odpalane spod użytkownika. Standardowo jest to mod_php który działa z poziomu apache. W directadmin bardzo ładnie działa php po fastcgi, su_php nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Najlepiej zlecić jakiemuś kumatemu adminowi, aby porządnie skonfigurował serwer tak, aby skrypty były wykonywane z UID użytkownika, a nie serwera www. Może być to np. suexec, suphp albo fcgi. [EDIT] @patrick - byłeś szybszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach