Eyeslinf 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Witam wszystkich użytkowników. Przejrzałem sobie większość tematów na WHT, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Jestem w trakcie tworzenia strony (średniej wielkości sklep internetowy; około 500 – 600 produktów; każdy ze zdjęciem około 30 Kb; całość oczywiście w PHP + SQL). Jeżeli chodzi o pojemność konta to oczywiście 1 Gb zdecydowanie wystarczy natomiast nie wiem jaki transfer może być potrzebny. Czy ktoś z użytkowników forum byłby w stanie podać (nawet bardzo przybliżoną) ilość potrzebnego transferu dla stron o takiej budowie dla np. 1000 / 5000 (lub dowolnej innej liczby) użytkowników ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Kupujesz konto z najmniejszym transferem - po paru dniach wiesz czy musisz zrobić upgrade. Albo w ciągu 14 dni testu się orientujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2008 Jestem w trakcie tworzenia strony (średniej wielkości sklep internetowy; około 500 – 600 produktów; każdy ze zdjęciem około 30 Kb; całość oczywiście w PHP + SQL). Jeżeli chodzi o pojemność konta to oczywiście 1 Gb zdecydowanie wystarczy natomiast nie wiem jaki transfer może być potrzebny. Myślę, że na początek konto biznes start (1Gb pojemności, 30GB transferu miesięcznie) z naszej oferty powinno w zupełności wystarczyć. Większym problemem niż sam transfer może w przyszłości okazać się obciążenie generowane przez skrypty sklepu internetowego. Czy jest to rozwiązanie autorskie, czy jakiś gotowy skrypt? Obsługujemy w naszej firmie głównie klientów biznesowych, a więc jakość usług jest tu najwyższym priorytetem. Dodatkowo- serwer baz danych MySQL utrzymywany jest na osobnej maszynie, spiętej z serwerem głównym siecią gigabitową, co ma swoje znaczenie przy hostowaniu serwisów znacząco wykorzystujących dostęp do bazy danych. Można oczywiście skorzystać z bezpłatnego, 14 dniowego okresu testowego, a także z promocji z mojej sygnaturki. W razie zainteresowania naszą ofertą, zapraszam do kontaktu z BOK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach