Skocz do zawartości
Gość Mruczek

Lekki blog

Polecane posty

Gość Mruczek

Poszukuję bardzo lekkiego skryptu na "blog okazjonalny". W zasadzie potrzebne są tylko skategoryzowane wpisy i jakiś tam moduł komentarzy.

W zasadzie musi opierać się o PHP i najlepiej by było jakby korzystał z MySQL (nie lubię baz danych w plikach tekstowych).

Znalazłem niby coś, co nazywa się Chyrp, ale nie za bardzo chciało ruszyć (na firehost nie ma PDO_MySQL, a na hekko cały czas błąd 500, nawet jak usunąłem .htaccess i kombinowałem z prawami dostepu)

Z góry dzięki za wszystkie sugestie.

Czy pisałeś do BOKu w tej sprawie ? Z tego co widzę to nie a niemożliwe żeby tak się działo.

Gość Mruczek
Czy pisałeś do BOKu w tej sprawie ? Z tego co widzę to nie a niemożliwe żeby tak się działo.

Z BOKiem sie nie kontaktowałem, bo to raczej wina skryptów: po usunieciu .htaccess dalej wystepował bład 500, ale jak podmieniłem index.php na wyswietlający phpinfo, to "działało" OK. Co Was będę zamęczał nieudolnością developerów :-)

może WordPress?

WordPress jest kobyłą a nie "lekkim skryptem na bloga". Sam ostatnio potrzebowałem jakiegoś skryptu do postawienia czegoś w rodzaju prywatnego bloga ( a dokładniej- czysto prywatnego serwisu, nieindeksowanego przez Google'a, dla zainteresowanej grupy znajomych mi osób ) i zainteresowałem się właśnie WordPress'em.

Skończyło się jednak na tym, że skorzystałem z autorskiego rozwiązania naszego programisty- wykorzystałem prosty system newsów, prosty i intuicyjny panel administracyjny który zintegrowałem sobie w pełni z grafiką serwisu... dodałem ładny edytor wysywig i działa- lekkie i przejrzyste ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się