Skocz do zawartości
matt

[problem] Webmail

Polecane posty

Witam,

Mam maly problem, po zainstalowaniu fcgi nie chce mi sie odpalic Webmail pokazuje mi blad

ERROR (512): Smarty error: problem creating directory "./tmp/_cached_templates" (/var/www/html/webmail/smarty/Smarty.class.php:589)

probowalem zmiany chmod tak jak mi to radzono jednak to nic nie pomoglo ...

ps. nie wiedzialem w jakim dziale napisac, wiec prosze moderatora o przeniesienie do odpowiedniego dzialu jesli ten jest nieodpowiedni.

Gość patrick

no to utworz ten katalog i daj mu chmod 777 by mogl tworzyc pliki ...

Cos bylo z prawami poniewaz ten katalog byl ... Teraz mam kolejny blad przy probie zalogowania wywala mi takie bledy ... Probowalem znowu kombinowac z prawami jednak cos nie chce sie udac.

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_3ac56c1d8bf2695b7ba9feec6c6c1793, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/html/webmail/inc/inc.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/html/webmail/inc/inc.php:21) in /var/www/html/webmail/inc/inc.php on line 21
ERROR (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/webmail/inc/inc.php:21) (/var/www/html/webmail/inc/lib.php:160)

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_3ac56c1d8bf2695b7ba9feec6c6c1793, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0

No to przecież pisze wyraźnie, iż problem jest z następnym katalogiem (przechowywania sersji)

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_3ac56c1d8bf2695b7ba9feec6c6c1793, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/html/webmail/inc/inc.php on line 21

tmp ma chmod 777 i dalej to samo ...

EDIT: Musialem wszystkim plikom w tmp dac 777. Dziekuje za pomoc

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się