Skocz do zawartości
Art_

ADSL - jaki opcje najkorzystniejsze ?

Polecane posty

witam. a postanowiłem napisać bo nie bardzo wiem co wybrać :P

może wy macie jakieś konkretne argumenty

w mojej miejscowości niestety skazany jestem na ADSL po liniach TP

i właśnie skończyła mi się umowa z Netią ( 1 mb/s )

no i tak od dłuższego już czasu zastanawiam się co teraz wybrać , generalnie jestem dość zadowolony z netii więc chyba nie będę na nic innego zmieniał ( w końcu tanio i dobrze to po co mieszać )

ale , zastanawiam się czy może warto było by zainteresować się 2 mb/s ( niestety więcej nie da rady ) z tym że musiałbym wziąć umowę na aż 36 miesięcy .. ( j/w niestety 80 - 90 zł to maks jaki mogę przeznaczyć na internet )

no więc co lepiej wybrać :P

1 mb/s - 12 miesięcy

czy

2 mb/s - 36 miesięcy

macie może jakiś informacje ( szklane kule, cokolwiek ) czy coś drastycznie się zmieni w tej materii powiedzmy za rok ?

( ceny , szybkości ) bo nie chciałbym się związać na 36 miesięcy jak np. za 3 miechy wprowadzą 6 mb/s za połowę ceny :) ( hehe )

innymi słowy czy jest jeszcze z czego schodzić (ceny) biorąc pod uwagę rynek adsl na liniach tp ? :)

pozdrawiam.

Lojalka na 3 lata jest zbyt długa jak dla mnie. Zysk z prędkości raczej niewielki. Chyba że zasysasz codziennie 3 filmy. Pamiętasz jakie były łącza i ceny 3 lata temu? Jedno jest pewne ceny będą podobne ale łącza za 3 lata dużo szybsze.

najlepiej bez cyrografu jak masz blisko siebie dialog to się zainteresuj super łacza przez 6 lat jak zaczynałem od 128 do teraz 2mb miałem 2 pady mają w miarę tanio i dobrze

niestety 80 - 90 zł to maks jaki mogę przeznaczyć na internet )

Polecam zapoznać się z nową ofertą sieci Era "Era Internet Stacjonarny". Ceny znacząco niższe od konkurencyjnych operatorów. Cennik poniżej. 

era_internet_domowy.jpg

WoofeR - gdzie można zobaczyć ofertę internetu stacjonarnego z ery? Z tego co widzę oferta najtańsza.

tak na marginesie

Era 69zł za 6mbps na 36m-c

a na przykład

Orange ma 109zł na 36mc tak samo TP ma.

Oferta Ery obecnie jest najtańsza na Rynku ;)

Odnosnie eray w kazdym miejscu w polsce jest mozliwosc neta od nich "miec" ... szkoda ze tylko oferuja do 6 MB/s ja od tp mam specialny pakiet powiekszony xx razy wiecej nix 6 MB/s ciekawe czy z era mozna sie tak dogadac ? by miec niestandardowa "wielkosc" lacza .... wiecej niz 6 mb/s i ciekawe jaki uplod daja przy 6 mb/s ...

Od ery to chyba dopiero w fazie testów jest? Co za tym idzie niedostępna publicznie. Najbardziej w tym wkurza fakt że niby internet został uwolniony a i tak trzeba bulić TP za pakiet socjalny co tak podnosi cenę samego łącza że jest aż nieopłacalne.

A nie masz tam multimedii (główna siedziba w Gdyni)? Ja płacę 59 za 1Mb (umowa rok) bez żadnych dodatkowych usług na siłę.

verde TP dało Ci neostrade z indywidualnymi prędkościami?

Jak sadze chodzi o metro, ktore jest w TP w fazie testow, wiec pewnie moga oferowac to indywidualnie. Jesli chodzi o ADSL to 6 Mbit to juz jest w zasadzie maksimum (wedlug specyfikacji do 8 Mbit) i to tez jedynie max. 1,5km od centrali.

scz

Tak . Mam indywidualną predkośc internetu, potrzebowałam tak tego, gdyz 6 mb/s bylo za malo musialem miec znacznie wiecej. Aktualnie działa to jako tako jako to wszytko co daje TO tak to działa., dlatego szukam czegod taniego i dobrego, jak na razie malo kto daje wiecej niz 6 mb/s a o indywiudalnych pakietach mozna zapomniec.

scz

Tak . Mam indywidualną predkośc internetu, potrzebowałam tak tego, gdyz 6 mb/s bylo za malo musialem miec znacznie wiecej. Aktualnie działa to jako tako jako to wszytko co daje TO tak to działa., dlatego szukam czegod taniego i dobrego, jak na razie malo kto daje wiecej niz 6 mb/s a o indywiudalnych pakietach mozna zapomniec.

a można wiedzieć ile płacisz i jakie masz prędkości?

Od ery to chyba dopiero w fazie testów jest? Co za tym idzie niedostępna publicznie.

"Polska Telefonia Cyfrowa od 1 kwietnia br. udostępni wszystkim klientom, w ramach testów, usługę szerokopasmowego dostępu do Internetu - „Era Internet Stacjonarny”.

Oferta dostępna będzie we wszystkich salonach i sklepach własnych PTC na terenie całego kraju na zasadach tzw. „soft launchu”, czyli sprawdzenia zastosowanych rozwiązań przed komercyjnym uruchomieniem usługi." Więcej...

WoofeR - gdzie można zobaczyć ofertę internetu stacjonarnego z ery?

Spróbuj w mailowym bądź telefonicznym Biurze Obsługi Abonenta.  

Gość Pokuć

A ja mieszkam w Sopocie (Małe zapierdzie pomiędzy Gdynią a Gdańskiem) i Multimedia (Z siedzibą w Gdyni) nie jest u mnie dostępna, mam tylko Chello i Neo....

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się