Skocz do zawartości

Toxik

Użytkownicy
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Normalna

O Toxik

  • Ranga
    Nowy użytkownik

Informacje osobiste

  • Firma
    Bee & Honey Sp. z o.o.
  • Imię
    Mateusz
  • Nazwisko
    Łysoń

Ostatnio na profilu byli

603 wyświetleń profilu
  1. Ponieważ nie ma żadnego odzewu zmienię trochę treść: Potrzebuję osobę która sprawdzi i przekonfiguruje mi serwer dedykowany oparty na CentOS 7.7 + WHM + cPanel. Oczywiście odpłatnie. Najlepiej gdyby była do tego faktura.
  2. Cześć, mam serwer dedykowany z postawionym CentOS 7.7 + WHM + cPanel. Od jakiegoś czasu wszystkie strony na serwerze dostają czasowej zwiechy. Czasami trwa to 5 min a czasami ponad godzinę. Pora dnia nie ma znaczenia dzieje się tak zarówno rano, w południe jak i w nocy. Pomaga reset w WHMie PHPa (PHP-FPM service for Apache). Szukałem na własną rękę przyczyn, ale jedyne co udało mi się znaleźć to error log`i php-fpm w /opt/cpanel/ea-php56/root/usr/var/log/php-fpm/error.log a tam głównie błędy [23-Apr-2020 10:34:15] NOTICE: [pool xxxxxxxx_xx] child 20979 exited with code 0 after 113.969471 seconds from start i jest tych błędów dużo. Nie ma jednego usera którego tyczyły by się te błędy ale jeden wyróżnia się na tle innych ilością tych błędów. Podejrzewam że ma źle skonfigurowane jakieś skrypty. Potrzebuję pomocy w dalszych poszukiwaniach. Czy ktoś miał podobnie?
  3. Niestety problem nadal występuje... nawet wywaliłem Wordpressy z serwera... Rano dostałem maila z info o system load average > 10 Spakowałem wordpressy i usunąłem pliki żeby się przekonać czy coś to da ( chwilowy brak czasu na optymalizacje ). Proces o tym samym id 10895 [nazwa_resellera] 20 0 4112m 145m 932 S 233.6 1.9 9964:32 /usr/bin/host od rana szaleje i %CPU potrafi osiągać nawet 350 Jeszcze jakieś sugestie co może być przyczyną? Ten reseller ma już tylko strony na Prestashop... nic innego...
  4. Bardzo dziękuję za poradę!!! Naprawdę!! Super! Faktycznie na serwerze u tego resellera były 3 konta na których stał Wordpress... żadne ważne strony... w sumie to zapomniane... Włączyłem SSH i top - proces młóci procka... Zaktualizowałem 3 Wordpressy... Nie ma procesu... X) Aktualnie system load average wynosi: 1.37, 1.55, 7.40 Tak więc bardzo dziękuję za nakierowanie i przypomnienie. Poważniejszym zabezpieczeniem tych Wordpressów zajmę się na spokojnie.
  5. Witam, od razu zacznę że jestem laikiem jeśli chodzi o dedyki. Zmuszony byłem przejść na dedyka z hostingu współdzielonego ze względu na ilość stron i ruch jaki generowały. Przeniosłem się w marcu i wszystko było ok, ale od kilku dni dostaję monity z Direct Admina : Warning: The system load average is [wstaw wartość od 10 do 110(sic!)] Po podglądnięciu linka z wiadomości 1 proces ma straszne zużycie procesora: PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND 10895 [nazwa_resellera] 20 0 4112m 145m 932 S 233.6 1.9 9964:32 /usr/bin/host Próbowałem szukać co to za komenda ale raz nic nie znalazłem a dwa, trochę boję się że coś zrobię nie tak. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się już z takim przypadkiem? Mam dostęp do całego serwera i mogę wyciągnąć co jest potrzebne tylko napiszcie proszę gdzie szukać. Mam coraz częstsze sygnały że strony się wolno ładują.
×