Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Problem z polskimi znakami w Redmine 3.2 - Please help!

Problem z polskimi znakami w Redmine 3.2 - Please help! redmine polskie znaki rubby project management

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

Problem z polskimi znakami w Redmine 3.2 - Please help!

#1 SzymonD

SzymonD

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 13 kwiecień 2016 - 09:47

Witajcie!

 

Może najpierw się przedstawię. Mam na imię Szymon. Witam wszystkich na forum!

A teraz do rzeczy:

 

Mam problem ze świeżą instalacją Redmine. Prawie wszystko działa prawidłowo poza używaniem polskich znaków, tzn.: gdy w nazwie projektu użyję znaków: ą, ę, ó, ś, ź,ż itd. wywala błąd internal error po kliknięciu zapisz.

W ustawieniach mam włączony język polski. Wyrazy zawierające się już w redmine z polskimi znakami są widoczne prawidłowo. Problem występuje tylko gdy chcę cokolwiek zapisać używając uprzednio polskich znaków.

 

Dodam, że ustawienia bazy danych są wprowadzone prawidłowo (utf-8). Taka metoda również jest wpisana w pliku konfiguracyjnym.

 

Czy jest ktoś w stanie dać mi jakąś podpowiedź?

 

Pozdrawiam

Szymon


  • 0

#2 SzymonD

SzymonD

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 13 kwiecień 2016 - 10:41

Ponowne zainicjowanie bazy danych pomogło. Temat zamknięty :) Udało się rozwiązać.


  • 0

#3 ` ManieK

` ManieK

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 17 maj 2017 - 15:30

Witam, też mam ten sam problem, lecz inicjacja na nowo bazy danych nic nie daje. Może ktoś coś?


  • 0






Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: redmine, polskie znaki, rubby, project management

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników