Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Problem z startem TS3 na VPS.

Problem z startem TS3 na VPS. vps ts3 problem start teamspeak3 server host

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

Problem z startem TS3 na VPS.

#1 piozbl

piozbl

    Nowy użytkownik

  • Nowy
  • 3 postów

Napisany 30 czerwiec 2015 - 12:07

Mam problem z moim VPSem, otóż wgrałem sobie ,,teamspeak3-server_linux-x86-3.0.11.3.tar'' na VPSa

tak to wygląda: 

 

FOT:

http://www.tinypic.pl/cyo0wypn7prs

 

mam praktycznie wszystko zrobione i gdy chce odpalać komendą: ./ts3server_startscript.sh start

czy też /ts3server_startscript.sh start

lub ./ts3server_startscript.sh

i innymi sposobami to wyskakuje ,,command not found''.

 

FOT:

http://www.tinypic.pl/g7u5k9du5kfy

 

Używam SSH web console ponieważ putty nie działa mi.

 

Co mam z tym zrobić? wszystko powinno trybić i lipa.

 

Z góry dzięki za pomoc.

 

 

 

 


  • 0

#2 Vasthi

Vasthi

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 647 postów

Napisany 30 czerwiec 2015 - 12:38

chmod a+x ts3server_startscript.sh
./ts3server_startscript.sh start

  • 0

#3 piozbl

piozbl

    Nowy użytkownik

  • Nowy
  • 3 postów

Napisany 30 czerwiec 2015 - 12:44

chmod a+x ts3server_startscript.sh
./ts3server_startscript.sh start

Wpisałem i dalej lipa : http://www.tinypic.pl/zucn9pt82dep


  • 0

#4 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 30 czerwiec 2015 - 13:11

A chociaż dobrą wersję serwera zainstalowałeś na tym VPS?


  • 0

#5 piozbl

piozbl

    Nowy użytkownik

  • Nowy
  • 3 postów

Napisany 30 czerwiec 2015 - 13:29

A chociaż dobrą wersję serwera zainstalowałeś na tym VPS?

 

teamspeak3-server_linux-x86-3.0.11.3.tar

Najnowszą dostępną na oficjalnej stronie

 

wgrywałem też starszą i też nie działa :/


  • 0

#6 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 30 czerwiec 2015 - 15:34

Ale jaki masz system bitowy o to mi chodzi bo np. pobrałeś x86 a możesz mieć 64 bitowy.


  • 0

#7 k.kozak

k.kozak

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 152 postów
  • Firma:Webh.pl / ultimahost.pl
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Kozak

Napisany 30 czerwiec 2015 - 22:52

Zainstaluj ia32-libs.

 

W ubuntu i debianie :

apt-get install ia32-libs

 

Centos

 

yum install ia32-libs


  • 0

#8 Gość_Filip Nowacki_*

Gość_Filip Nowacki_*
  • Goście

Napisany 01 lipiec 2015 - 10:03

Ale jaki masz system bitowy o to mi chodzi bo np. pobrałeś x86 a możesz mieć 64 bitowy.

Gdyby tak było to dostałby odpowiedni komunikat, brakuje mu po prostu libów, które podaje k.kozak.


  • 0






Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: vps, ts3, problem, start, teamspeak3, server, host

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników