Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] HostingHouse.pl

28 odpowiedzi na ten temat

[opinie] HostingHouse.pl

#1 KALWI

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 24 maj 2011 - 19:20

Witam
Korzysta już ktoś z ich usług? Oferta wygląda ciekawie.

Pozdrawiam.

#2 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 558 postów

Napisany 24 maj 2011 - 20:38

Marka od sprawdzonej firmy :)

#3 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 97 postów

Napisany 25 maj 2011 - 08:33

Wygląda solidnie i jest na tyle tanio, że można spróbować.
Konto, które sobie właśnie założyłem umieszczone jest na serwerze Kimsufi.

Ten post był edytowany przez Godzio dnia: 25 maj 2011 - 08:40

Korzystam z usług różnych firm i polecam: viHOST (www, vps), viviPOWER (www)
;-)

#4 Er!

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 07 grudzień 2011 - 10:49

Korzystam z ich usług od ok pół roku. W tym czasie nie zauważyłem żadnej przerwy w działaniu serwerów choć korzystam z nich dość intensywnie :D Fajnie że maszyny mają w Polsce, jednak różnica w działaniu w porównaniu z niemieckim hetznerem przynajmniej w moim przypadku jest bardzo widoczna. Za 15 złociszy można mieć naprawdę fajny serwerek, a teraz jeszcze niedawno dodali zniżkę na multikod do katalogów, czyli za 50 złociszy dostałem wpis do 131 stron

#5 Nemon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 15:37

@Er! - Nowy użytkownik "1 postów" .... hmm Dodany obrazek
mało opinii to sugeruje że jest dobrze??
Z reguły ludzie jak już piszą to piszą źle, a jak nie piszą wcale to znaczy, że nie ma zgrzytów.
a tak poważnie zastanawiam się nad tą firmą i chciałem was poprosić o aktualne opinie, jak ze stabilnością pomocą techniczną, awariami szybkością itp. pomijając opinie jednopostowców....

Ten post był edytowany przez Nemon dnia: 28 grudzień 2011 - 15:41

#6 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 29 grudzień 2011 - 13:29

1. Mam chrome 16.0.912.63 m. Useragent i strona www chrome podaje, że jest Chrome 16. Co zrobić?
2. Nie każdy właściciel firmy całymi dniami grzebie w panelu szukając ludzi którzy mają fałszywe dane.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#7 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 31 styczeń 2012 - 17:56

Ja dzisiaj niestety skorzystałem z ich usług. Kupiłem sobie to najmniejsze konto www, zapłaciłem, wrzuciłem pliki, poinstalowałem co trzeba. Zaglądam do panelu, a tu lipa. Nie ma dostępu do Crona, no to piszę grzecznie ticket czy jest możliwośc uruchomienia go. Niestety mój ticekt został zamknięty. Wieczorem znów piszę ticket w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź:

Witam,

Nie oferujemy takiej funkcjonalności.
Za głowę się złapałem, bo myślałem, że w tych czasach każda firma oferuje dostęp do zadań Cron. Przetrzepałem całą stronę, brak informacji na temat Crona, no to napisałem, że chciałbym zgłosić reklamację, ponieważ mi to nie odpowiada (ble ble ble). Zaczynam pobierać pliki z serwera w połowie pobierania filezilla zaczęła kaszleć i się rozłączyła (coś mi tu nie gra sobie myślę). Nagle otrzymuję wiadomość od firmy Hostinghouse:

Witam,

Prześlemy do Pana fakturę korygującą. Proszę podpisać i odesłać na adres firmy, następnie zwrócimy pieniądze.

Próbuję dostać się do panelu, a tu lipa. Piszę do firmy w sprawie mojego konta i otrzymuję wiadomość, że konto zostało usunięte z serwera...

Witam,

Konto zostało zamknięte zgodnie z Pana życzeniem.

Kiedy zapytałem w jakiej formie przyjdzie do mnie faktura (mejlowo czy listownie)

Witam,

Sprawdzę jutro w księgowości jak wysyłają, teraz ciężko mi powiedzieć.
Konto jest już usunięte.

No troszkę mnie to zaniepokoiło, że firma ot tak usunęła sobie moje pliki, nie powiadamiając mnie o tym.

Nie wiem, czy odradzać, czy nie, ponieważ wina stoi troszkę po mojej i troszkę po ich stronie, ale z tymi plikami to mnie ostro zdenerwowali, ledwo stronkę postawiłem i ***, od nowa kombinuj ;/

#8 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1765 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 31 styczeń 2012 - 18:04

no sam chciałeś to grzecznie zrobili ;)

#9 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 31 styczeń 2012 - 18:11

No ale jeszcze nawet faktury nie wysłali, nie zwrócili pieniędzy więc dopóki nie zwrócą to konto ma opłacone i ma na nie fakturę, czyż nie?

#10 vps

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów
  • Firma:Niebawem
  • Imię:Krzysiek

Napisany 31 styczeń 2012 - 18:24

Zróbmy mirror negatywnych opinii, bo zapewne niedługo zostaną skasowane... tak jak poprzednie.

#11 Mkbewe

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 18:44

Hahaha to się tak dawno uśmiałem :D
1. Oskarżasz firmę, że nie umiesz czytać? No ja przynajmniej na ich stronie nigdzie nie widzę, że dają dostęp do crona.
2. Piszesz skrypty na serwerze? To jakieś nowe trendy programistyczne?
3. Myślisz, że firma prowadzi działalność charytatywną i będzie ci świadczyć usługi za darmo?
4. Pretensje o FV miej do naszego kochanego państwa, gdyby ci zwrócili pieniądze, a nie mieliby papieru, to musieliby zapłacić za ciebie podatki.
5. Jeszcze na forum płaczesz, jakby Ci dziecko zabrało zabawkę w piaskownicy...

To żeś dał teraz :P

#12 Kulfi

Nowy użytkownik

• WHT Pro
  • 14 postów
  • Firma:http://hostinghouse.pl
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Tykwiński

Napisany 31 styczeń 2012 - 19:15

@msfurf.eu
no tak ale co z okresem od zakupu do odeslania korekty? gratis w formie prezentu? klient zdecydowal ze rezygnuje, to chyba rezygnuje a nie pouzywa sobie jeszcze chwilke...

@kolopik
nigdzie w ofercie nie ma u nas slowa o cronie, ja wiem ze najlepiej niedoczytac oferty, a potem oczerniac na forum.
skoro zacytowales nasze odpowiedzi to mysle ze moge zacytowac twoja odpowiedz na informacje o braku crona.

31/01/2012 17:21
W takim razie chciałbym zrezygnować z Państwa usług oraz zwrot pieniędzy.

Gdybyś poprosił o nieusuwanie konta przez np. godzinę, to nie byłoby żadnego problemu. Dla nas logiczne jest, że jeśli ktoś chce zwrotu pieniędzy w kilka godzin po zakupie konta, to nie ma co zwlekać i od razu usuwamy wszelkie dane klienta, a zwrotu wplaty dokonujemy bezzwłocznie na podstawie podpisanej korekty.

#13 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 19:32

Czy kogoś oskarżam? Na waszej stronie nie ma informacji o serwerze www czyli mam rozumieć, że go nie udostępniacie ? Samo konto FTP + baza danych i mail ?

Zapytałem 2 razy w ticketach Panie Pawle o Crona.

Myślcie sobie co chcecie, według mnie profesjonalna firma nie usunęłaby czyich plików bez powiadomienia.

Panie Pawełku, ja nikogo nie oczerniam, tylko informuję przyszłych klientów, że macie tendencje do usuwania plików bez ostrzeżenia Dodany obrazek
Napisałem także, że wina stoi po mojej, jak i po waszej stronie.

Daj nr konta to zapłacę Ci tą złotówkę za kilka godzin używania waszego serwera, jak aż takich ogromnych strat doznaliście.
Poza tym udostępniacie 7dniowy darmowy okres testowy, więc już nie płacz nad tymi stratami.

Poza tym widać, że lubicie ukrywać informacje na stronie np "Podane ceny są kwotami netto (bez VAT)." Na białym tle Dodany obrazek

A korekty, którą rzekomo wysłałeś nie dostałem Dodany obrazek

@Mkbewe

2. Piszesz skrypty na serwerze? To jakieś nowe trendy programistyczne?
Nie, zwyczajnie stronę wrzuciłem. W tickecie napisałem, że skrypty Dodany obrazek

BTW chciałbym jeszcze dodać, że każdy ma prawo do rezygnacji z usług do (bodajże) 30 dni od zakupu (według polskiego prawa) także to nie jest ważne, że Kacperek nie doczytał, czy firma oferuje crona, czy nie. Niestety nie możecie być powyżej prawa polskiego. Mam takie prawo więc z niego korzystam Dodany obrazek Poza tym wasze FTP działa jak na Uphoście, blokuje po przekroczeniu 3 połączeń.

Ten post był edytowany przez Kolopik dnia: 31 styczeń 2012 - 19:42

#14 Mkbewe

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 19:45

Skrypty, serwisy, strony... jeden grzyb, nigdy się nie spotkałem z tworzeniem niczego na serwerze.

Nie 30, a 10. I chyba nie są ponad prawem, skoro bez żadnego marudzenia przyjęli twoją rezygnację.

Weź jeszcze napisz, że straciłeś miliard złotych w euro, bo tylko tego brakuje ;)

#15 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 19:54

Zobacz postMkbewe, o 31 styczeń 2012 - 19:45, powiedział:

Skrypty, serwisy, strony... jeden grzyb, nigdy się nie spotkałem z tworzeniem niczego na serwerze.

Nie 30, a 10. I chyba nie są ponad prawem, skoro bez żadnego marudzenia przyjęli twoją rezygnację.

Weź jeszcze napisz, że straciłeś miliard złotych w euro, bo tylko tego brakuje Dodany obrazek
Czytaj ze zrozumieniem :) Wrzuciłem zwyczajnie stronę na serwer, którą wcześniej przygotowałem na komputerze. Następnie usunąłem pliki z komputera. Nie twierdzę, że w/w firma jest ponad prawem, no nie?
Powtarzam:

No troszkę mnie to zaniepokoiło, że firma ot tak usunęła sobie moje pliki, nie powiadamiając mnie o tym.

Nie wiem, czy odradzać, czy nie, ponieważ wina stoi troszkę po mojej i troszkę po ich stronie, ale z tymi plikami to mnie ostro zdenerwowali, ledwo stronkę postawiłem i ***, od nowa kombinuj ;/

Nikogo nie oskarżam, to jest neutralna ocena z mojej strony, a ty jak tak bardzo lubisz bronić firmy, to rób to z głową, bo twoje posty prowokują.

#16 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 31 styczeń 2012 - 19:59

Polecam recuva ;-)

#17 michero23

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisany 01 luty 2012 - 10:52

Zobacz postKolopik, o 31 styczeń 2012 - 17:56, powiedział:

Ja dzisiaj niestety skorzystałem z ich usług. Kupiłem sobie to najmniejsze konto www, zapłaciłem, wrzuciłem pliki, poinstalowałem co trzeba. Zaglądam do panelu, a tu lipa. Nie ma dostępu do Crona, no to piszę grzecznie ticket czy jest możliwośc uruchomienia go. Niestety mój ticekt został zamknięty(...)
Czy przypadkiem ta sprawa nie była już opisywana jakiś czas temu? Bo coś mi się takiego kojarzy. Więc czemu tamte posty zostały usunięte?

Co do tego Crona to faktycznie informacja o jego braku nie jest na stronie głównej, jest w Panelu Klienta, w FAQ. Ja zwykle czytam wszystkie regulaminy i przekopuję całą stronę przed wyborem czegokolwiek, nawet jeśli coś kosztuje 10zł, właśnie po to, żeby nie mieć potem takich problemów. Polecam coś takiego, dużo czasu to nie zajmuje, a można uniknąć wielu rozczarowań:)

Ja sam używam Hosting House od jakiś 2 miesięcy i chętnie napisałbym jakąś opinię, bo wiem, że jest to pomocne dla innych, ale że u mnie na forum póki co ruchu nie ma, to tak naprawdę hosting nie jest przetestowany. Na pewno wszystko działa, żadnych problemów nie mam i nie miałem. Na plus też szybka i rzeczowa reakcja supportu (pisałem do nich przed wykupieniem usługi). To o czym jeszcze warto wspomnieć, czego nie ma chyba nigdzie napisanego, a może być istotne dla innych to limity (na najniższym pakiecie - brązowym):
CPU Usage: 0,4%
Memory Usage: 0,5%

#18 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 01 luty 2012 - 11:03

Pewnie, że mogą od razu skasować "i w ogóle", ale myślę, że akurat w tym biznesie, przy takiej sytuacji na rynku warto bardziej uważnie traktować uzytkownika. To jakaś tam część PR-u firmy, nie musi się nikt do tego stosować, ale dlaczego by nie dopisać, że "konto zostanie usunięte o godzinie..." czy coś w tym stylu. NIe wiem, czy korespondencja była cytowana w całości, ale wygląda na szybkie odpisywanie, byle jak najszybciej "załatwić" sprawę.

#19 Cyprian Bartoń

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 138 postów
  • Firma:cbstudio.eu

Napisany 01 luty 2012 - 13:01

Moim zdaniem firma ma rację. Poprosił o skasowanie konta i zwrot pieniędzy to to otrzymał. O co jeszcze chodzi? Jak proszę gdzieś a skasowanie moich danych to najpierw robię backup przez tym jeżeli potrzebuję. Najpierw też czytam czy w ofercie jest wszystko czego potrzebuję a jak nie mogę znaleźć jakiejś informacji, odszukuję na stronie zakładkę kontakt i pytam. Support załatwił szybko sprawę tak jak sobie życzył klient. Nie prosił o usunięcie konta jutro, pojutrze, za godzinę czy za dwie. Dostał czego żądał i jeszcze ma pretensje teraz. Zachowanie dziesięciolatka.

#20 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3654 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 01 luty 2012 - 13:25

Kolopik, skoro zgłosiłeś do firmy prośbę o usunięcie konta i nie sprecyzowałeś dokładnie kiedy, firma miała prawo usunąć konto od razu.
Generalnie wybierasz koniec okresu billingowego lub natychmiastowe usunięcie konta, jeśli wyraźnie nie zaznaczyłeś, to mieli prawo pomyśleć, że mają usunąć od razu. Ponadto jak czytam to chcesz mieć zwrot pieniędzy, ale za co? Przecież usługa została uruchomiona, jak kupisz telefon u operatora, też nie możesz sobie od tak anulować umowy bo Ci się nie podoba to, że na np. Ukrainie masz droższe rozmowy. Takie rzeczy sprawdza się przed podpisaniem kontraktu. Drugi przykład, kupisz domenę i Ci nie pasuje, też prosisz o zwrot pieniędzy?

Ja się nie dziwie firmie, że się "wkurzyła" tutaj na Ciebie. Takich klientów skaczących z "kwiatka na kwiatek" żadna firma nie "lubi", nie dość że za grosze chcą mieć cuda, to jeszcze obsmarują firmę tylko dlatego, że firma nie ma zasad takich jak sobie wymarzył.

Kacper, nie bierz tej mojej wypowiedzi do siebie, po prostu takich sytuacji jest bardzo wiele. Moim zdaniem firma tutaj nie zrobiła nic złego, a Twoją winą jest to, że nie spojrzałeś na specyfikację serwera czy po prostu nie zapytałeś o to przed zakupem.

Również uważam, że zadania CRON to podstawa w dzisiejszych czasach, ale być może firma ma całkiem inny target klientów i Oni nie oczekują takich rozwiązań w najtańszych pakietach.

Powinieneś się ugryźć w język i powiedzieć sobie, ups ale głupotę strzeliłem, kupiłem coś co mi nie odpowiada. Każda firma musi opłacić administratorów, pracowników, oprogramowanie, nic nie jest za darmo, za Twoje pomyłki również też nie będzie nikt płacił.

Zapamiętaj też sobie jedno bardzo ważne zdanie: Błędów nie popełnia tylko ten, co nic nie robi...

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników