pasTerzu 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2007 Potrzebuje serwera dedykowanego w Polsce, stać na nim by miały: - jedna główna firmowa strona internetowa (obecnie na Joomli jednak za jakies 3 tyg bedzie normalny - wlasnej produkcji - CMS) obecnie koło 4000 odsłon dziennie - pare innych mniejszych stron (jakieś 300-400 odslon dziennie) - jakies 30-50 skrzynek mailowych z których często się korzysta - wewnętrzny CRM i DBMS na którym prócz ludzi z firmy ( ok. 15 osób ) pracuje również jakies 10 poza Polską Oprócz tego puszczamy codziennie mailing - min. do 15 tysięcy adresów dziennie czasem więcej jest tego około 50 tysięcy I teraz pytanie czy lepiej kupić dwa serwery tak aby jeden był do mailingu czy jeden konkretny do wszystkiego ? Szukałem sporo po necie przeglądałem opinie z forum i jak narazie myślałem nad rozwiązaniem: interesuje mnie oferta http://serwerydedykowane.pl ten najmniejszy do samego mailingu i coś trochę lepszego do pozostałych zastosowań - myśle że to nie musi być jakaś super extra maszyna ? Proszę o opinie i z góry dziekuje za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2007 Potrzebuje serwera dedykowanego w Polsce, stać na nim by miały:- jedna główna firmowa strona internetowa (obecnie na Joomli jednak za jakies 3 tyg bedzie normalny - wlasnej produkcji - CMS) obecnie koło 4000 odsłon dziennie - pare innych mniejszych stron (jakieś 300-400 odslon dziennie) - jakies 30-50 skrzynek mailowych z których często się korzysta - wewnętrzny CRM i DBMS na którym prócz ludzi z firmy ( ok. 15 osób ) pracuje również jakies 10 poza Polską Oprócz tego puszczamy codziennie mailing - min. do 15 tysięcy adresów dziennie czasem więcej jest tego około 50 tysięcy I teraz pytanie czy lepiej kupić dwa serwery tak aby jeden był do mailingu czy jeden konkretny do wszystkiego ? Szukałem sporo po necie przeglądałem opinie z forum i jak narazie myślałem nad rozwiązaniem: interesuje mnie oferta http://serwerydedykowane.pl ten najmniejszy do samego mailingu i coś trochę lepszego do pozostałych zastosowań - myśle że to nie musi być jakaś super extra maszyna ? Proszę o opinie i z góry dziekuje za pomoc. na CRMa polecalbym Ci jakies bardziej niezawodne rozwiazanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach