Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
paffko

wniosek o nip

Polecane posty

Czy wniosek o nim trzeba składać w US w miejscu swojego stałego zamieszakania, czy można to zrobić w dowolnym mieście? Dzieki

Podepnę się pod ten temat.

Chce robić strony na podstawie umowy o dzieło. Do tego potrzebuje NIP.

We wniosku o NIP-3 jest rubryka: "Dane podmiotu, za pośrednictwem którego przekazywany jest formularz", a więc dane (NIP i nazwa) pracodawcy.

Problem w tym, że nie mam pracodawcy, ponieważ do zawarcia umowy potrzebuje właśnie NIP...

Prosiłbym o łopatologicze wyjeśnienie mi jak mogę dostać NIP.

We wniosku o NIP-3 jest rubryka: "Dane podmiotu, za pośrednictwem którego przekazywany jest formularz", a więc dane (NIP i nazwa) pracodawcy.

Z tego co pamiętam to co Ciebie nie dotyczy zostawiasz puste...

No własnie nie wiem jak to jest - w skarbówce wyraźnie zaznaczyli, że jeśli chce NIP to musze mieć nazwe i pieczatke pracodawcy (w polu 69 formularza NIP-3 dla ścisłości ;) )

No własnie nie wiem jak to jest - w skarbówce wyraźnie zaznaczyli, że jeśli chce NIP to musze mieć nazwe i pieczatke pracodawcy (w polu 69 formularza NIP-3 dla ścisłości :) )

No to masz pecha. To trochę zależy od urzędu. Ja np. zostawiłem to puste, ale za to chcieli jakieś oświadczenie, w jakim celu wyrabiam NIP ;) Przy NIP-3 urząd zależy od wpisanego miejsca zamieszkania, które nie musi pokrywać się z miejscem zameldowania, toteż zawsze masz pewien wybór :)

Wielkie dzięki za podpowiedź - pójdę do drugiego urzędu i może tak uda mi się to jakoś załatwić. Pokombinuje ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować