marek220 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2006 Witam Planujemy w nablizszym czasie zakupic serwer(y) dedykowane w webperoni i mam nastepujace pytanie dla administratorow (najlepiej hostingowych) - czy lepiej jest nam wziac: 3maszyny x Athlon 64 3000+ (1GB ram) czy może jeden w tej samej cenie Opteron 150 2.4 GHz (3GB ram). Zaznaczyc chcemy ze mamy mozliwosc rozladowania obciazenia na wiele kont (dlatego mozliwosc zakupu kilku komputerow) i nie jest wymagana bardzo duża moc obliczeniona w jednej sekundzie, są to proste aplikacje WWW (na apachu) + mySQL generujące po 10GB trans m-c każda. z góry dziękuje za wszelkie informację pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rshmn 2 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2006 Witam Planujemy w nablizszym czasie zakupic serwer(y) dedykowane w webperoni i mam nastepujace pytanie dla administratorow (najlepiej hostingowych) - czy lepiej jest nam wziac: 3maszyny x Athlon 64 3000+ (1GB ram) czy może jeden w tej samej cenie Opteron 150 2.4 GHz (3GB ram). Zaznaczyc chcemy ze mamy mozliwosc rozladowania obciazenia na wiele kont (dlatego mozliwosc zakupu kilku komputerow) i nie jest wymagana bardzo duża moc obliczeniona w jednej sekundzie, są to proste aplikacje WWW (na apachu) + mySQL generujące po 10GB trans m-c każda. Jak Opt ma SCSI, to Opt, przy A64 SCSI pewnie nie bedzie i dyski IDE beda ograniczac moc prockow. Zakladam, ze chodzi o webserver, przyjmuje obciazenie na procu/laczach/dyskach/pamieci jak u siebie w pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jendrasik 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2006 w webperoni nie ma dysków SCSI wydaje mi się, że 3maszyny x Athlon 64 3000+ (1GB ram) będą lepsze. Nie wiem jakie to aplikacje ale sądze, że dwie by dały rade. No i backupy można wykonywać nawzajem na serwerach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach