Skocz do zawartości
gracz0

owncloud backup 100 % bezpieczne dane / przeniesc dane

Polecane posty

Witam, robił ktos kiedys przeprowadzke calego systemu  chmury * owncloud * . Chodzi o to ze zamierzam fizycznie  zmienic  serwer. Aktualnie zajete dane okolo 100 giga, ktore musze przeniesc i nie stracic. Jest to kolo 5 kont.  Od okolo 3/ 4 lat wszytko  dzialalo fajnie i w sumie dalej dziala, ale trafila mi sie  do domu nowa maszyna [ tak serwer mam w domu , prywatna chmura ] . Teraz przymierzam sie do przeprowadzki . Aktualnie wszytko chodzi pod debianem 9, do administracji   uzywam webmin [ chodzi  tutaj o interfejs graficzny , nie licze tzw ssh ] owncloud na biezaco sie aktualizuje od tych kilku lat. Dodatkowo na serwerze posiadam kilka malych stron www, lecz to akurat znalazlem rozwiazanie. Aktualnie  zostal mi tylko * owncloud * . Nigdy nie przenosilem tego CMSa bo tak to nazwe, czy skryptu, wiec nie wiem jak to ugrysc. Rozumiem ze pliki bazy MYSqL przenosze , ale co z fizycznymi plikami, ?? raczej tzw kopiuj wklej, raczej by bylo za latwo ? . Tym bardziej ze jest jakas struktura katalogow.... 

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się