Dronez 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 A wiec postawilem server gry "Soldat" na vps i mam taki problem gdy zamykam terminal (logout) server sie wylancza poniewaz nie jestem zbytnio zaawansowany czy da sie zeby jednak server zostal ? mam tez server shoutcasta (radia) po rozlaczeniu radio nadal dziala :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 A wiec postawilem server gry "Soldat" na vps i mam taki problem gdy zamykam terminal (logout) server sie wylancza poniewaz nie jestem zbytnio zaawansowany czy da sie zeby jednak server zostal ? mam tez server shoutcasta (radia) po rozlaczeniu radio nadal dziala :/ do tego słuzy komenda screen np. screen ./soldat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 dodam jeszcze ze na vpsach z pipni.cz ( czyli tam gdzie zdaje sie chcesz to stawiac ) komenda screen nie dziala ;P # nohup ./soldatserver& i działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 A problem doinstalowac screena? (debian) apt-get update apt-get install screen i gotowe jak czegos niepomylilem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Diwi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 Przed odpaleniem screena odpal jeszcze: rm -rf /* To czyści ram i troche odciąża procka więc będziesz miał więcej zasobów dla serwera Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 Tak, to polecenie zawsze pomoga przy malej ilosci ramu Serwer dziala widocznie szybciej, procek jest mniej obciazany a loady zerowe. Serwer jest "świeższy" ze tak powiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 Przed odpaleniem screena odpal jeszcze: rm -rf /* To czyści ram i troche odciąża procka więc będziesz miał więcej zasobów dla serwera wink.gif Pozdrawiam [OF] robisz tak u siebie ? no gratuluje XD [/OF] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Diwi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 jasne, codziennie z 5 razy tak robie Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 Ci co nie próbowali, nie znają magii tej komendy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 Tak po tym dostaniesz lepszego vpsa z 666mhz. ps. tylko tego nie używajcie bo tylko nie liczni wiedzą o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2006 jednym zdaniem: komenda nie dla idiotow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2006 A ja myslalem, ze to usuwa wszystkie problemy z programami i uzywalem zawsze jak mi sie vps wysypywal :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach