Skocz do zawartości
pelikan7

Hosting dla małego portalu

Polecane posty

Cześć,

jakiś czas temu zacząłem hobbystycznie pisać stronkę związaną z jedną z gier online. Z czasem stronka się rozrosła i na mój aktualny hosting dostaje zadyszki, w związku z czym zaczynam powoli szukać alternatywy.

Aktualnie baza danych ma pojemność 1GB i rozrasta się mniej więcej o 250MB miesięcznie. Dziennie mam pomiędzy 200 a 500 wizyt użytkowników, czasem w ramach promocji liczba potrafi przekroczyć tysiąc. Docelowo zakładam, że aktualna liczba może się podwoić.

Dodatkowo, lekko "bombarduję" hosting zapytaniami z crona - co minutę średnio odpytuję 2-3 skrypty.

Na razie nie chcę podawać budżetu, ale nie chcę za dużo wydać ze względu na to, że strona na chwilę obecną nie przynosi dochodu.

Czekam na sugestie i porady - jeżeli nie chcecie podawać konkretnych hostingów i planów, to wystarczy mi informacja, jaki typ usługi będzie mi potrzebny.

Z góry dziękuję!

Aktualnie posiadam o12, pakiet najtańszy kupiony w promocji. Niestety od kilku dni nawet nawet wyświetlenie strony kontaktowej zajmuje około 4 sekund, więc jest słabo.

Myślę, że byłbym gotów wydać około 200zł na pół roku lub 300 na cały rok. Jeśli to za mało, proszę, wyprowadźcie mnie z błędu ;)

Gość Pokuć

Za 300 PLN za rok to dostaniesz tutaj od groma różnych dobrych ofert :)

Aktualnie posiadam o12, pakiet najtańszy kupiony w promocji. Niestety od kilku dni nawet nawet wyświetlenie strony kontaktowej zajmuje około 4 sekund, więc jest słabo.

Myślę, że byłbym gotów wydać około 200zł na pół roku lub 300 na cały rok. Jeśli to za mało, proszę, wyprowadźcie mnie z błędu ;)

Jeśli szukasz czegoś porządnego, to zapraszam do nas, na start nasza Seria Basic:

http://www.pl.mzone.uk/shared/basic

lub jeśli szukasz czegoś mocniejszego seria PRO: http://www.pl.mzone.uk/shared/pro

Wspólne cechy serwerów:

• Każdy serwer otrzymuje dostęp do aż 4 kopii zapasowych wykonywanych w okresach 24h, co 7 dni, co 30 dni ...
  • Serwer posiada wykresy obciążeń pokazujące dokładne obciążenie generowane przez Twoją stronę ...
  • Serwer jest monitorowany aż na 4-ch profesjonalnych platformach monitorujących, odpytywanie serwera co 30 sekund ..
  • Oferujemy jeden z lepszych i niezawodnych supportów, działamy także w dni świątecznie i niedziele ....
  • Miła i sympatyczna obsługa, zawsze chętna do pomocy ....
  • Darmowa domena i 2 miesiące gratis przy opłacie rocznej ..
  • Bezproblemowa zmiana serwera na mocniejszy ...
  • Darmowa migracja danych na nasze serwery ...

Zapraszam do skorzystania z naszej oferty ...

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się