k01ar 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Dzień dobry, Poszukuję możliwie taniego dedyka, wymagania od najważniejszych: 1. cena 2. >=12 Gb ram 3. w miarę szybki cpu, min 4 rdzenie (nie stary, nie atom) Serwer będzie służył tylko do obliczeń (algebra liniowa, duże macierze itp). Dysk może być mały i wolny. Przepustowość łącza też nie ma większego znaczenia. Serwer może być na środku pacyfiku. Czy znajdzie się coś tańszego od Kimsufi, netcup.eu albo online.net? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Raczej nic tańszego nie znajdziesz. Jeszcze w sumie zależy na jak długo tego potrzebujesz, bo może Ci się opłacić zakup jakiejś fizycznej maszyny i wstawienie jej do akademika za flache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 Nic tańszego nie wyrwiesz. W miarę normalną ceną - SoYouStart. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davee 6 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 Jęśli wchodzi w grę taka możliwość to mogę odstąpić Ci część serwera, który wynajmuję. Ja mam na nim tylko jedną aplikację do RTK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2017 Niestety trochę stary ale za tą cenę całkiem jary (4x 3.6Ghz) 1620 , 200 złociszyhttps://www.sprintdatacenter.pl/produkt/1095/sale-11 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach