pantomaszzz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 Witam, Mam domenę u rejestratora A. Domena jest przekierowana na hosting do operatora B. Teraz potrzebuję jeszcze email dla domeny : 20gb miejsca, jedna domena, możliwość tworzenia reguł i folderów IMAP (ponad 50 wiadomości dziennie otrzymywanych) i najważniejsze chcę interfejs OX webmail bo już napatrzyłem się przez kilka lat na roundcube. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krety3345 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 Jak rozumiem, chcesz aby strona i poczta była obsługiwana u dwóch różnych operatorów? Jeżeli zależy Ci na OX'ie to chyba tylko w home.pl możesz obecnie skorzystać z jego w miarę nowej wersji wersji (bodajże 7.8, gdzie najnowsza to 7.8.2 ale głowy nie dam sobie uciąć). Oczywiście mowa o polskich operatorach, bo OX'a możesz jeszcze poszukać za granicą. Pamiętaj, że w przypadku home'a musisz wydelegować domenę na ich DNSy aby korzystać z tamtejszej poczty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pantomaszzz 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 a jak mam domenę w OVH i dnsy ustawione na hosting u innego operatora to da radę to zrobić bez przenoszenia domen itp aby samą pocztę oddelegować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krety3345 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 O ile sie nie myle to musiałbyś wydelegować domenę do home i tam przypisać ją do serwera - wtedy poczta będzie obsługiwana w home i na ichnym OXie. Dopiero z poziomu home musisz przekierować domene przez rekord A na IP'ika hostingu ze stroną (tej ostatniej operacji raczej sam nie zrobisz, skontaktuj się z nimi). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ATS 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2017 Witam Zapraszamy Nasz webmail jest podobny do OX, ale korzystamy z innego rozwiązania https://www.onemac.pl/bezpieczny-email Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach