Ceneq 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Witam zakupiłem serwer na Aruba Cloud ten za 5 zł i nie mam pojęcia jak połączyć się z serwerem FTP przez PuTTy normalnie się łączę w panelu mam w opcjach zarządzanie usługą FTP dane do połączenia ale gdy się loguje nic tam nie ma a przez PuTTy instalowałem tam pewnie rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 (edytowany) Jesli masz debiana lub coś z rodziny: apt-get install proftpd Na serwerze vps musisz sam wszystko instalować... dlatego to nie taka prosta rzecz. Edytowano Lipiec 13, 2016 przez PrecelusMaximus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kashi66 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Bo to co w panelu masz to dane do SFTP 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2016 Dostałeś serwer z czystym przeinstalowanym system, pakiety musisz doistalować oraz skonfigurować sobie sam tak jak pisali koledzy wyżej, jeśli nie potrzebujesz FTP to wystarczy logować się przes SFTP na te same dane jak w PUTTY. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach