TazzIsBack 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Serwus Zainstalowałem dziś FTP na serwerze VPS na linuxie wg. tego poradnika I niby mam dostęp przez filezille, ale tylko do root>bash, niczego więcej nie widzi, a mam przecież cały serwer TS3. Co z tym zrobić? Jak dostać się do folderów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Co? 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TazzIsBack 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Dobra, działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Jeżeli chcesz, aby ktokolwiek udzielił Ci pomocy na forum musisz pamiętać by nie pisać lakonicznie i niezrozumiale (tak, przyznaje, czasem robię to samo, biję się w pierś). Inaczej na odpowiedź albo się nie doczekasz albo nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Serio? Będziesz z każdym problemem pisał? I z instalacją każdej aplikacji? Skoro ktoś ci napisał że masz problem z wypakowaniem a stwierdziłeś że tylko z tym masz problem a reszte wiesz to ja wiątpię aby ktoś ci wyczarował rozwiązania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 (edytowany) Jakby to ładnie powiedzieć. Masz bardzo proste problemy do rozwiązania. 99,99% ich rozwiążesz sam używając google, jest to podstawa każdego administratora, programisty czy hobbisty. Naucz się tego a będziesz "dobry" :-) Dodatkowo zainteresuj się podstawą basha oraz przeczytaj kilka artykułów na temat linuxa. Edytowano Maj 30, 2016 przez PrecelusMaximus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Generalnie powoli się odchodzi od FTP z powodu dziur, korzystaj z sftp i łącz się na swoje konto, prosto i tanio FileZilla obsługuje sftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2016 Generalnie powoli się odchodzi od FTP z powodu dziur Co za straszliwe dziury nękają protokół FTP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2016 Co za straszliwe dziury nękają protokół FTP? Przepraszam, może źle się wyraziłem, sam protokół jest w miarę OK, jeśli wybaczyć mu brak szyfrowania. Oprogramowanie "obsługujące" protokół FTP pozostawia wiele do życzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2016 FTPS zawsze można włączyć. Wystarczy trochę pogrzebać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach