Skocz do zawartości
krk

problem z serwerem ts3

Polecane posty

Witam

Mam taki problem zainstalowalem sobie serwer ts3 i zapomniałem zapisać haslo do serwer admina i token.

Jednak odczytałem je jednak w pliku /doc/privilegekey_guide.txt . Teraz jak odpalam klienta i wchodze na serwer to prosi o podanie tokena. Podaje ten token co jest w tym plik a wyrzuca mi błąd: ts.png

o co tu chodzi bo siedzę od wczoraj i nie mogę tego ogarnąć

Możliwe że wykorzystałeś token logując się na serwer z innym unikalnym ID, po czym zmieniłeś Identity w ustawieniach klienta. Settings > Identities. Ewentualnie sprawdź jeszcze czy w ustawieniach zakładek nie masz niepoprawnego identyfikatora.

Edytowano przez filip_b (zobacz historię edycji)

Możliwe że wykorzystałeś token logując się na serwer z innym unikalnym ID, po czym zmieniłeś Identity w ustawieniach klienta. Settings > Identities. Ewentualnie sprawdź jeszcze czy w ustawieniach zakładek nie masz niepoprawnego identyfikatora.

chyba że po wejściu na serwer pokazuje mu się okno do wpisania tokenu

token też jest na samym początku w logach serwera o ile dobrze pamiętam

Najlepiej to nowa instalacja, istnieje tez opcja wyciągniecia lub zmiana w bazie sqlite.

do lini startowej dopisac serveradmin=wymyslone_haslo i po kłopocie.

ten sposób nie działa, postawiłem na nowo serwer tak jak koledzy radzili i po kłopocie :)

Gość Kamikadze

I dobrze:P instalacja ts3 to i tak 5 minut...

Ale czasem później konfiguracja to masakra.

ja kiedyś po formacie nie miałem admina to admin password w konfigu pomógł. Później yatqa i ogień :D

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się