Skocz do zawartości
kacper3355

Wordpress - zmiana czcionki pluginu komentarzy

Polecane posty

Cześć.

Używam pluginu do komentarzy o nazwie "WpDiscuz" - plugin jest świetny, ale jest z nim jeden problem: jego defaultowa czcionka to arial. W jaki sposób mogę zmienić czcionkę całego pluginu na Roboto Condensed (tak jak cała strona)? Z kilkoma elementami pluginu poradziłem sobie za pomocą CSS, ale w niektórych miejscach nadal pozostał Arial. Przykładowy post z komentarzami - http://goo.gl/2aS6Pk

Z góry dziękuje za pomoc! :)

EDIT:

ok, poradziłem sobie z większością elementów, zostały tylko dwa z którymi potrzebuje pomocy (wklejam screeny):

SvDK91B.jpg

goIRhRE.jpg

Edytowano przez kacper3355 (zobacz historię edycji)

Może w samym kodzie pluginu? Sprawdzałeś?

W kodzie czcionki nie są zdefiniowane, przynajmniej ja nie znalazłem. Muszę dowiedzieć się, jaki kod css odpowiada za to miejsce - z większością sobie poradziłem, ale do tego nie mogę się dobrać. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał mi, jaki element jest odpowiedzialny za w/w miejsca.

To musi być na pewno plik wpdiscuz.min.css. Jedyna inna możliwość może być taka, że jeszcze z innego pliku dziedziczy, ale nie mam pojęcia. Przejrzałem kod (konkretnie plik form.php) i innej możliwości jak ten plik nie widzę. Chyba, że ktoś jeszcze coś innego wynajdzie.

Przejrzałem ten plik na wylot i niestety nie mogę znaleźć tam niczego, co za w/w elementy odpowiada :( Ja już nie mam pomysłów... Wszystko inne ładnie zmieniłem, ale z tym jest taki problem.

Wielkie dzięki! A tak przy okazji, nie wiesz może jaka reguła odpowiada za tekst "dodaj komentarz oraz jak usunąć ikonki portali społecznościowych VK oraz OK po naciśnięciu przycisku "udostępnij" w komentarzu"? Bo chciałbym zmienić grubość czcionki na 400 (obecnie jest 300) i pozbyć się tych dwóch, bezużytecznych przycisków.

Edytowano przez kacper3355 (zobacz historię edycji)

Dzieki. A co do przycisków społecznościowych, to chodzi mi o te zawarte w puginie komentarzy (widac napis udostepnij przy każdym komentarzu). Po naciśnięciu go wyskakuja ikonki społecznościowe, chciałbym zostawić fb, twittera i gplus a usunąć vk i ok (dwie ostatnie ikonki).

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się