Skocz do zawartości
Martin

[Współpraca] Wolne 20 serwerów

Polecane posty

Witam

Ponieważ zostało nam ok 20 wolnych serwerów (wszystko to Delle z 1,2 CPU 24-128GBramu) które mamy w serwerowni w ATMie to chetnie wynajmiemy je.

Każda propozycja współpracy mile widziana :)

możemy świadczyć usługi administracji na tych serwerach (z tego żyjemy)

Oferta raczej atrakcyjna(pojęcie względne) cenowo, uzależniona od łącza (tego nie mamy w nadmiarze, ale można dołozyć (choć ATM nie jest tani w tym zakresie)

Koszt wynajmu jednego serwer to ok 200 pln netto miesięcznie (2x E5-2470, 32GB ram, 2x 146GB SAS plus dostep do macierzy)

Najchętniej porozumiałbym sie z jakąs firmą hostingową (pośrednikiem) :)

pozdrawiam

Marcin

Jakie łącza do serwera ? Ile adresów IP ? Limit transferu ? Kontrolery raid jakieś na dyski ? Możliwość dołożenia dysków ? FV ?

IDRAC ? Czas reakcji na awarie sprzętu ?

Aktualne łacze 20 mb, mozna dokładać, brak ograniczeń w transferze, ip mozna dokładać (nie wiem niestety jaka cena-ATM)

Do serwerów nie mozna dokładać dyskow, można dopinać luny z dwóch macierzy (jedna iscsi jedna FC)

Dyski wewnetrzne: 2 x 146GB SAS 6Gb/s 15tys. obr./min 2,5-calowy dysk twardy (z technologią hot-plug) H310 kontroler

Do macierzy link przez Qlogic QME2572 8Gb/s, zarządzanie przez iDrac7 (nie wiem w sumie jaka wersja softu)

Macierz FC to MD 36xx , dyski sas 300gb i sata 1TB, w sumie ok 24 dyski

Rekacja na awarie do ustalenia, zawsze w odwodzie bedą 2-3 serwery zapasowe

Kontakt przez prv (podam namiary na nas)

Oczywisce fv , możliwość wejscia z nami do ATMu i sprawdzenia sprzętu

pozdrawiam

Oferta fajna ale niestety łącze za słabe . Rurka się przytka przy robieniu backupow .

Jeśli znajdą się chętni na jeszcze 2 serwery to łacze zwiększe w tej cenie do 100, niestety atm dość słono liczy sobie za łącze :(

Ktoś ma serwer ? Jakiś feedback w tym temacie ?

Z forum dwie osoby używają kilku serwerów, łacze jest 100mb juz, zwiększymy lada dzien do 300 (wiem ze to dla niektorych dalej mało :) )

W ten weekend uruchamiamy kolejne serwery (były wyłaczone do tej pory), więc jak będziesz chciał to mozemy wystawić cos na testy na jakiś czas

Z tego co wiem to serwery radza sobie ok jak narazie (odnosnie wydajnosci), tylko brak dyskow w serwerach jest problemem dla niektorych (brak zaufania do macierzy :) )

marcin

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się